Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kristian Blummenfelt ontgoocheld na olympische triatlon in Parijs “Maar ik gebruik Ironman niet als excuus”
Kristian Blummenfelt leidt de achtervolgende groep in de olympische triatlon in Parijs (foto: 3athlon.be/Steve Van Gysel)
Nieuws

Kristian Blummenfelt ontgoocheld na olympische triatlon in Parijs “Maar ik gebruik Ironman niet als excuus”

De Noorse triatleet Kristian Blummenfelt werd woensdag 12de in de individuele triatlon op de Olympische Spelen in Parijs. De uittredende olympische kampioen was zwaar ontgoocheld. “Ik denk dat ik gewoon niet goed genoeg ben,” reageerde Blummenfelt. bij 220Triathlon. Op social media laat hij weten dat hij na het fietsen niet de loopbenen had waar hij op gehoopt had. Eén van de redenen zou kunnen zijn, dat hij te veel energie steekt in zijn Ironman trainingen. “Maar ik probeer Ironman niet als excuus te brengen,” zegt Big Blu.

“”Ik had het gevoel dat ik van de fiets kwam in een positie waarin ik kon vechten voor de overwinning tegen Alex en Hayden, maar zij zaten gewoon op een ander niveau. Ik was ook niet in staat om mee te blijven doen in het podiumgevecht. Ik denk dat ik gewoon niet goed genoeg ben. Ik heb de afgelopen vijf of zes weken goed getraind, maar dit is helaas mijn niveau van de races die ik de afgelopen twee jaar heb gedaan sinds ik terug ben op de korte afstand,” voegde Blummenfelt eraan toe. “Ik ben niet in staat geweest om het tempo op te voeren zoals zij hebben gedaan en ik ben natuurlijk teleurgesteld om zo te eindigen.”

Maandag nog Mixed Team Relay, mét Lotte Miller

Maandag mag Kristian voor een laatste keer aantreden op de korte afstand, dan staat hij met Noorwegen aan de start van de Mixed Team Relay. Even leek het nog spannend te gaan worden of Noorwegen de gemengde aflossing zou halen, nadat Lotte Miller woensdag hard ten val kwam tijdens het fietsen op de natte Champs Elysees. De Noorse bleef lang liggen en omdat ze anderhalf jaar geleden nog aan haar rug geopereerd werd, vreesden de Noren even voor het ergste. Vrijdag liet Lotte Miller dan weten dat ze in orde is. “Bruised, but not broken” of in het Nederlands “Gekneusd, maar niet gebroken”. Ze gaat maandag dus van start in de Mixed Team Relay, waarin Noorwegen één van de outsiders is na hun zege in de olympische kwalificatie race in Huatulco.

Via Frankfurt naar Kona

Voor Blummenfelt had een olympische titel of een medaille normaalgezien tot een wild card kunnen leiden voor het WK Ironman in Kona. De Noorse triatleet is automatisch gekwalificeerd maar moet zijn ticket eerst valideren met twee 70.3 Ironman races of één volledige Ironman race. En dat betekent dat hij absoluut de finish zal moeten halen in de laatste Europese kwalificatiewedstrijd. “Helaas moet ik nu naar de Ironman Frankfurt, want ik heb geen wildcard gekregen door deze race op de Olympische Spelen te winnen. Daarna wordt het Kona en dan zien we wel wat de toekomst brengt,” houdt Kristian het kort, want hij wil absoluut niet ingaan op de geruchten over zijn mogelijke wielercarriere vanaf 2025.