Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel bleef op ponton staan door technische storing bij olympische triatlon “Hele dag achtervolgen”
Claire Michel tijdens de run in de olympische triatlon in Parijs (foto; 3athlon.be/Julie Van Gysel)
Nieuws

Claire Michel bleef op ponton staan door technische storing bij olympische triatlon “Hele dag achtervolgen”

Voor de Belgische triatlete Claire Michel werd het een teleurstellende olympische triatlon woensdag in Parijs, ze werd pas 38ste op ruime achterstand van olympisch kampioene Cassandre Beaugrand. “Met al die zware omstandigheden en met zo’n zwempartij werd het de hele dag achtervolgen,” laat Claire ons weten vanuit Parijs. De wedstrijd begon al in mineur voor de Belgische. Zij bleef op het ponton staan bij wat heel erg leek op een valse start. Maar uiteindelijk bleek een technische storing de oorzaak.

De ontgoocheling is groot bij Claire Michel, die zich ondertussen probeert op te laden voor de Mixed Team Relay op maandag 5 augustus. “Het was een moeilijke race voor mij woensdag en het zwemmen was duidelijk heel teleurstellend,” vertelt Claire ons vanuit het olympisch dorp in Parijs. “Het zwemmen werd nog moeilijker gemaakt door de waanzinnige stroming en de enorme valse start. Blijkbaar was er een stroomstoring waardoor de startbiep niet afging in het midden van het ponton. Het lawaai van het publiek, met claxons en al, hielp ook niet echt. Ik dacht zeker dat ze ons terug zouden roepen, maar dat was niet het geval.”

Na het zwemmen zat een topresultaat er al niet meer in voor Claire. Ze kwam als 49ste uit het water op 4 minuten van Flora Duffy, die zelf ook al 22 minuten nodig had om de stevige stroming in de 1.500 meter te overwinnen. “De regen op de fiets zorgde voor een erg gladde fiets- en loopproef. Dus met al die zware omstandigheden en met zo’n zwempartij, was het gewoon een hele dag achtervolgen voor mij,” aldus Claire Michel. Voor haar was het haar laatste individuele olympische triatlon, vanaf 2025 wordt ze topsport directeur bij LF3, de franstalige triatlonliga. Maandag krijgt ze een nieuwe kans in de Mixed Team Relay.