Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Breaking News: Belgian Hammers geven forfait voor Mixed Team Relay triatlon in Parijs
De Belgian Hammers bij het Mixed Team Relay event in Parijs in 2023, met Jolien Vermeylen, Arnaud Mengal (toen als vervanger van Marten Van Riel), Jelle Geens en Claire Michel (foto: World Triathlon)
Nieuws

Breaking News: Belgian Hammers geven forfait voor Mixed Team Relay triatlon in Parijs

Groot nieuws, maar helaas vooral heel slecht nieuws vanuit Parijs, waar de berichten doorsijpelen dat de Belgian Hammers maandag forfait moeten geven voor de Mixed Team Relay triatlon. Claire Michel zou te ziek zijn om te starten en omdat alleen Arnaud Mengal als reserve was aangesteld en er geen reserve is bij de vrouwen, moet de Belgische gemengde aflossingsploeg verstek geven op maandag, tenminste als de race dan kan doorgaan, want dat is opnieuw hoogst onzeker nadat de swim familiarisation op zondag opnieuw werd afgelast. We hebben nog geen officiële bevestiging gekregen vanuit het Belgische kamp. Later vanavond zou er een persbericht volgen vanuit het BOIC, vanuit de federatie wil momenteel niemand reageren op onze vragen.

Het wachten is op een officieel bericht, maar via verschillende kanalen, ook van andere journalisten ter plaatse, krijgen we te horen dat Claire Michel in het ziekenhuis zou liggen met een E.Coli besmetting, ten gevolge van het zwemonderdeel in de Seine tijdens de olympische triatlon woensdag. Ondertussen krijgen we ook te horen dat er vanavond, mogelijk nog voor 19 u. een persbericht van het IOC zou komen met de beslissing of de olympische mixed team relay triatlon maandag doorgaat. Er zou dus deze keer niet gewacht worden tot 4 u. in het midden van de nacht.

Geen reserve bij de vrouwen

Ondertussen is de ontgoocheling én de boosheid groot bij de Belgische triatlonsupporters die zich massaal afvragen waarom er geen reserve opgesteld is bij de vrouwen. Daarvoor waren er in principe twee opties: Valerie Barthelemy en Hanne De Vet, maar die hebben ondertussen gekozen voor de long distance en afgehaakt voor de Belgian Hammers. Om als reserve in aanmerking te komen, moet je bovendien volgens ons in de top-140 van de World Triathlon ranking staan. Valerie was de enige die daaraan voldeed.