Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete domineert opnieuw in kwarttriatlon Jabbeke, Jonie Vanhoutte wint na spannend slot
Tom Vander Hoogerstraete wint de triatlon in Jabbeke (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete domineert opnieuw in kwarttriatlon Jabbeke, Jonie Vanhoutte wint na spannend slot

Tom Vander Hoogerstraete en Jonie Vanhoutte hebben de kwarttriatlon van Jabbeke gewonnen, één van de triatlons van Bro.Go, dit jaar van een 111 triatlon omgevormd naar een triatlon met 1.000 meter zwemmen, 44 km fietsen en 10 km lopen. Tom Vander Hoogerstraete won na een indrukwekkende solo tegen een toch ook sterke Brecht Van Vooren. Die moest in de laatste ronde nog alle zeilen bijzetten om een oprukkende Siebe De Winter voor te blijven. Bij de vrouwen gingen Marie Luyckx en Sonja Skevin een mooie tweestrijd aan, maar in een spannende slotfase kwam Jonie Vanhoutte er nog op en over.

Na twee rondjes van 500 meter zwemmen met Australian Exit aan het Klein Strand in Jabbeke gingen Brecht Van Vooren en Tom Vander Hoogerstraete aan de leiding. Eens op de fiets begon Tom Vander Hoogerstraete aan een sterke solo. Een week na de overwinning in de Hageland Power triatlon in Aarschot pakte de SMO-Scott atleet alweer een knappe zege. Vander Hoogerstraete won de triatlon van Jabbeke in 1u53’42 met 1’37 op Brecht Van Vooren. Die moest nog stevig doorlopen in de slotronde want Siebe De Winter kwam nog terug tot op 22 seconden en werd derde voor de sterke Jelle De Wispelaere en Sander Clerebaut. Vince Van de Poel werd zesde, voor Jan Petralia, maar die werd gediskwalificeerd na iets te veel commentaar op een drating penalty in de penalty box, die volgens Jakke Petrol ook niet op tijd bemand was. Hij noemde zijn DSQ terecht, zijn drafting penalty onterecht.

Bij de vrouwen kregen we Linde Herreman en de Kroatische Sonja Skevin als eersten uit het water. In de twee ronden fietsen kwam Marie Luyck vooraan postvatten. Skevin ging mee en de twee wisselden samen met een marge van twee minuten op Jonie Vanhoutte. De 3MD-triatlete kwam ronde na ronde dichterbij en ging in de slotronde op en over Marie Luyckx. Jonie Vanhoutte pakte de overwinning in 2u10’44 met 27 seconden voorsprong op Marie Luyckx. Sonja Skevin werd derde voor Lize Paridaens en Hannelore Guillemyn.

In de sprinttriatlon pakten Senne Dedapper en Alissia Neyt de overwinning.

Uitslag triatlon Jabbeke