Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duitsland pakt olympische titel in Mixed Team Relay triatlon, geen medaille voor Frankrijk na vroege val
Duitsland is olympisch kampioen Mixed Team Relay na de spannendste finish ooit (foto: World Triathlon)
Nieuws

Duitsland pakt olympische titel in Mixed Team Relay triatlon, geen medaille voor Frankrijk na vroege val

Duitsland is olympisch kampioen Mixed Team Relay geworden, met Tim Hellwig, Lisa Tertsch, Lasse Luhrs en Laura Lindemann, in een toch weer spectaculaire wedstrijd die onthoofd werd toen in de eerste leg Hayden Wilde en Pierre Le Corre onderuit schoven in een bocht. Frankrijk en Nieuw-Zeeland waren op die manier meteen uitgeschakeld voor de medailles. Vooraan kregen we een strijd tussen Groot-Brittanië en Duitsland, met Taylor Knibb die de USA in de laatste leg weer mee liet doen voor de medailles. In een superspannende spurt met 3 pakte Duitsland het goud. De Belgian Hammers moesten forfait geven door de E.coli infectie van Claire Michel. Niettemin werd er maandagochtend gewoon opnieuw gezwommen in de Seine.

Zowat alle landen zetten alles op alles in de eerste leg met veel sterke triatleten die als eerste mochten starten. Na een snel zwemnummer van Spanje, kregen we op de fiets een ruime kopgroep. In die kopgroep kwamen vice-olympisch kampioen Hayden Wilde en Pierre Le Corre ten val in de bocht naar de Champs Elysees. Nieuw-Zeeland en Frankrijk waren op die manier meteen uitgeschakeld voor de medailles. Emma Lombardi en Pierre Le Corre konden de achterstand van een minuut niet overbruggen. Ook olympisch kampioene Cassandre Beaugrand slaagde er niet meer in om terug te komen. Frankrijk zou vierde worden op 1’08.

Vooraan kregen we in de tweede leg een strijd met drie landen: Groot-Brittanië, Duitsland en Zwitserland. De Zwitsers moesten met hun tweede vervanger Sylvain Fridelance vooraan afhaken in de derde leg en zo bleven Duitsland en Team GB over aan kop. Sam Dickinson bracht de Britten aan de leiding en zo kon Beth Potter met 7 seconden voorsprong op Laura Lindemann aan het fietsen beginnen. Taylor Knibb volgde op 15 seconden en bracht de Verenigde Staten opnieuw op medaillekoers. Tijdens het fietsen kwam de Amerikaanse aansluiten bij Lindemann.

We kregen een superspannend slot met drie landen samen in de laatste 1,8 km lopen. Beth Ptter leek het moeilijk te hebben toen Taylor Knibb de kop pakte. In een lange spurt nam Laura Lindemann de leiding over. Duitsland pakte het goud in een superspannende sprint met miniem verschil voor Groot-Brittanië en de Verenigde Staten, of zo leek het toch eerst. Want na analyse van de fotofinish kreeg Team USA het zilver en was het brons voor Team GB. Cassandre Beaugrand werd met Frankrijk vierde voor Portugal, Italië en Zwitserland. Nederland eindigde op de 10de plaats.

Bekijk hier de live coverage van 3athlon.be en 3athlon.nl met alle updates van maandagochtend.