Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vice-olympisch kampioen Hayden Wilde en Ainsley Thorpe waren ziek na individuele triatlon in Parijs
Hayden Wilde bij de eerste aflossing voor Nieuw-Zeeland in de olympische Mixed Team Relay triatlon met de sporen van zijn valpartij in het gezicht (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Vice-olympisch kampioen Hayden Wilde en Ainsley Thorpe waren ziek na individuele triatlon in Parijs

De Nieuw-Zeelandse triatleet Hayden Wilde, die zilver pakte op de olympische triatlon na een geweldig duel met de Britse triatleet Alex Yee, werd na de individuele triatlon ziek, een E.coli besmetting volgens Nieuw-Zeelandse media. Hayden Wilde en de Nieuw-Zeelandse triatlete Ainsley Thorpe waren twee dagen flink ziek, allicht door het zwemmen in de Seine. Het nieuws kwam nu pas naar buiten via Nigel Avery, Chef de mission voor het olympisch team van de Kiwi’s, die verklaarde dat het triatlon team niet wou dat hun rivalen op de hoogte zouden zijn van de ziekte in het Nieuw-Zeeland kamp voor de Mixed Team Relay, waarin Nieuw-Zeeland 14de werd, vooral door de crash van Hayden Wilde in de eerste leg.

Hayden Wilde voelde zich gelukkig snel beter. “48 uur na de individuele race was er een beetje ziekte binnen het team,” vertelde Wilde aan TVNZ. “Na 24 uur voelde ik me gelukkig al wat beter. Ik heb dus gewoon geluk gehad dat ik maar 24 uur last had van E.coli-ziekte.”

AInsley Thorpe ook ziek

Tri New Zealand bevestigde aan de media dat zijn teamgenoot Ainsley Thorpe ziek was voor de Mixed Team Relay, maar kon niet bevestigen of het door E.coli was. “Het scheelde niet veel of ik had niet meegedaan maandag”, zei Thorpe bij het afscheid van het team in het New Zealand House op de Champs-Elysees. “Als het een dag eerder was geweest, had ik zeker niet aan de startlijn gestaan. Ik hoopte eigenlijk dat het maandag uitgesteld zou worden met de waterkwaliteit, maar ik kreeg die extra dag niet.”

“Ja, ik lag een dag in bed maar maandag voelde het veel beter. Ik heb er alles aan gedaan om mijn lichaam weer normaal te krijgen, de voedingsdeskundige heeft me geholpen net zoals een goed medisch team om me heen om me weer 100% te voelen,” aldus Ainsley Thorpe.

Geen gebroken neus

Hayden Wilde zat meer in met zijn valpartij dan met zijn ziekte. “Ik kwam de bocht om en een van de andere atleten dook langs de binnenkant onderdoor, en ik moest mijn houding corrigeren toen ik de bocht inging. En ja, toen schoof ik weg met mijn voorwiel”, zei Wilde. “Ik ben waarschijnlijk al zes jaar niet meer gevallen, dus ik ben ontgoocheld dat het dan net in Parijs gebeurde. Ik heb een wonde aan mijn neus, met flink wat bloed, maar mijn neus is gelukkig niet gebroken, dus ik kan mijn carriere als model gewoon verderzetten”, aldus Hayden in zijn typische stijl.

De twee Kiwi’s waren niet de enige zieken na de individuele triatlon. België moest forfait geven voor de Mixed Team Relay triatlon omdat Claire Michel ziek was en Zwitserland moest twee wissels doorvoeren. In de wandelgangen hoorden we dat er meer zieken waren maar dat landen, zoals ook Nieuw-Zeeland, de lippen op elkaar hielden en er niet over communiceerden.

Duitsland won het goud in de Mixed Team Relay triatlon na een spannende spurt met Team USA en Groot-Brittanië.