Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin wint Ostbelgian halve triatlon in Eupen, zijn vierde zware race op 2 weken tijd
Esther Vinke en Sebastien Carabin op het podium van de Ostbelgian halve triatlon van Eupen (foto: Sebastien Carabin RR)
Nieuws

Sebastien Carabin wint Ostbelgian halve triatlon in Eupen, zijn vierde zware race op 2 weken tijd

De Belgische triatleet Sebastien Carabin en de Nederlandse triatlete Esther Vinke hebben zondag in Eupen een ware triatlonklassieker gewonnen, de Ostbelgien halve triatlon. Vooral de overwinning van Carabin is een opvallende, want het was al de vierde zware wedstrijd op twee weken tijd voor de wereldkampioen cross-duatlon, die in volle voorbereiding is op het WK cross-duatlon in Australië.

Het duurde tot 3 km voor de finish eer Carabin de leider te pakken had na een lange inhaalrace. Na 1.900 meter zwemmen had hij een achterstand van 5 minuten op snelste zwemmer Lars Baeyens. De halve triatlon van Eupen was dit jaar wat minder sterk bezet en zo kwam Carabin als 9de uit het water en was het een iets gemakkelijkere inhaalslag dan een week voordien in Kanne. De Franse triatleet Damien Bethencourt ging na de 90 km fietsen op het zware parcours in Eupen aan de leiding, maar in de 21 km lopen zette Carabin de kroon op het werk.

Sebastien Carabin pakte de overwinning in Eupen in 4u24’21. Damien Bethencourt werd tweede op 1’18. Francois Reding klopte Guillaume Montoisy in een spannende strijd om de derde plaats. Reding werd derde, Montoisy vierde en Lars Baeyens vijfde. Bij de vrouwen pakte de Nederlandse Esther Vinke een overtuigende overwinning. Ze kwam niet zo ver achter Pauline Selleslagh uit het water en reed dan 4 minuten weg van de Waalse triatlete. Haar leidersplaats werd in de halve marathon niet meer bedreigd. Vinke won de halve triatlon van Eupen in 5u24’35 met 6’02 voorsprong op Selleslagh. Louise Deldique werd op grote achterstand derde.

Op de kwarttriatlon pakte Jarno Cuypers de overwinning, voor Valere Hustin en Joris Aerden. Stephanie Louppe won bij de vrouwen voor Morgane Renotte en de Nederlandse Joyce Caro. De sprinttriatlon werd gewonnen door Noah Havard en Andrea Classen.

Uitslag Ostbelgien triatlon Eupen