Mit Wittemans knap achtste op Europees Kampioenschap sprinttriatlon bij juniores
Mit Wittemans komt als eerste uit het water in de halve finale van het EK sprinttriatlon in Balikesir (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Mit Wittemans heeft met een achtste plaats voor een sterke prestatie gezorgd in het Europees kampioenschap sprinttriatlon bij de meisjes junioren in het Turkse Balikesir. Zaterdagochtend lag de temperatuur, net zoals bij de halve finales op vrijdag, alweer een stuk boven de 30 graden, maar ondanks de hitte kregen we alweer supersnelle wedstrijden. Bij de jongens junioren finishte Jens Smolders net buiten de top-15.

Mit Wittemans kwam na 270 meter zwemmen als vierde uit het water en zat er meteen goed bij vooraan in de wedstrijd. Ze liep na nog 6,9 km fietsen en 1,8 km lopen naar een mooie 8ste plaats op 35 seconden van het Hongaarse toptalent Fanni Szalai die het goud pakte voor de Francaises Manon Laporte en Lisa Lecompte. Bij de jongens misten Jens Smolders en Cis Huyghe de aansluiting in het zwemmen. Jens werd 16de op 36 seconden van de Portugees Joao Batista die Europees kampioen werd voor de Fransman Nils Serre en de Hongaar Marton Kropko. Cis Huyghe werd 25ste op 51 seconden.

Belgen presteren sterk in B-finales

Aangezien Europe Triathlon de beste 34 atleten op het EK startrecht geven voor het WK, stond er nog wel wat op het spel in de B-finales. Hoewel België een strengere selectiepolitiek hanteert met een top-25 plaats gingen Eline Debecker en de van Covid herstellende Lotte Minnebo toch van start. De Belgische meisjes werden knap derde en vierde in de B-finale. Bij de jongens pakte Runar Demeulenaere een knappe derde plaats in de B-finale. Jasper Devos werd 17de.