Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brecht Van Vooren wint kwarttriatlon Lommel in spannende spurt, Jonie Vanhoutte klasse te sterk
Brecht Van Vooren en Niels Vanhove na hun felle sprint in de kwarttriatlon van Lommel (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)
Nieuws

Brecht Van Vooren wint kwarttriatlon Lommel in spannende spurt, Jonie Vanhoutte klasse te sterk

Brecht Van Vooren en Jonie Vanhoutte hebben de Hoeks Verhuizingen kwarttriatlon van Lommel gewonnen zondag, één van de mooiste city triatlons van het land. Brecht Van Vooren moest er hard voor vechten in een spannende spurt met thuisatleet Niels Vanhove, die vooruit geschreeuwd werd door de Lommelse supporters. Bij de vrouwen moest Jonie Vanhoutte flink in de achtervolging na het zwemmen, maar ze zette in het fietsen de achterstad om in een ruime voorsprong en won verdiend voor de Lommelse Triatletes Martine Peeters en Anne-Sophie Jammaer.

Het was warm in Lommel, maar net niet warm genoeg om de watertemperatuur aan Barefoot Beach aan het Parelstrand boven de 23 graden te krijgen. En dus werd er met wetsuit gezommen. SMO-Scott triatleet Hannes Rydant kwam na 1.500 meter zwemmen, met een spectaculaire Australian Exit over het strand, als eerste uit het water, maar moest zich na die inspanning helaas een tijdje aan de kant zetten. Zo kregen we vooraan Brecht Van Vooren en Jasper Sabbe.

SMO-Scott atleet Sabbe moest in de 40 km fietsen de 3PT-atleet Van Vooren laten gaan. Niels Vanhove was de enige die de sprong naar voor kon maken. Hij naderde in de slotfase doorheen de Lommelse Sahara tot op 15 seconden en kwam als eerste uit de wisselzone. In de 10 km lopen bleven Van Vooren en Vanhove constant bij elkaar lopen. In de slotronde werd het een gevecht zij aan zij tot op de Grote Markt van Lommel. Brecht Van Vooren timede zijn laatste versnelling perfect en pakte de overwinning in een zinderende spurt. Niels Vanhove pakte voor eigen volk de tweede plaats op 8 seconden. Jasper Sabbe liep naar de derde plaats voor Vince Van De Poel en Pieter Vanderhenst. Lander Dircken werd nog zesde.

Jonie Vanhoutte wint voor twee thuisatletes

Bij de vrouwen kregen we na 1.500 meter zwemmen een kopgroepje van vier met Martine Peeters, Anne-Sophie Jammaer, Linde Herreman en de jonge Anne-Sophie Geentjens. Topfavoriete Jonie Vanhoutte moest ruim 2’30 toegeven, maar de 3MD-Veldeman-Wcup triatlete was bijzonder sterk op de fiets. Ze reed uiteindelijk meer dan 3 minuten weg van thuisatletes Martine Peeters en Anne-Sophie Jammaer. In het lopen rukten Anneleen Van Der Schoepen en Evelyn Bosch nog sterk op, maar aan de podiumplaatsen veranderde niks meer.

Ironman pro-triatlete Jonie Vanhoutte pakte een week na haar zege in Jabbeke nu ook de overwinning in Lommel in 2u15’10. Martine Peeters werd knap tweede op 2’22. Anne-Sophie Jammaer maakte het Lommelse feestje compleet met de derde plaats. Anneleen Van Der Schoepen en Evelyn Bosch werden vierde en vijfde.

Uitslag kwarttriatlon Lommel

Jasper Philippe en Laura Pieroni winnen sprinttriatlon

In de sprinttriatlon ging Jasper Philippe goed mee met een kopgroep van vier, met zijn Lommelse ploeggenoot Sander Geboers, Joris Aerden en Maarten Christis. In de 5 km lopen haalde Jasper Philippe het voor eigen volk met kleine voorsprong op Maarten Christis. Joris Aerden werd derde voor de Nederlander Wouter Verstraate en Sander Geboers. Bij de vrouwen pakte Laura Pieroni de overwinning voor Lotte Hertveldt en Christel Verbesselt.

Uitslag sprinttriatlon Lommel