Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman pro-triatleet wint Sterke Peer triatlon na spannende spurt, olympisch duel bij trio’s in Wuustwezel
Nick Thijs wint de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel (foto: Sterke Peer Triatlon/Ward Callens)
Nieuws

Ironman pro-triatleet wint Sterke Peer triatlon na spannende spurt, olympisch duel bij trio’s in Wuustwezel

Ironman pro-triatleet Nick Thijs heeft zaterdag de Sterke Peer triatlon gewonnen in Wuustwezel na een spannend duel met Alexis Krug, die tegenwoordig ook vooral de long distance triatlons doet en in oktober aan de start komt van het WK Ironman in Hawaii. Bij de vrouwen werd het een strijd der Britt-jes, met Britt Van Hecke als winnares voor Britt Heirman. Bij de trio’s kregen we een olympisch duel tussen de ploeg van vice-olympisch kampioen Hayden Wilde en die van onze landgenoot Marten Van Riel.

Olympisch duel tussen Wilde en Van Riel

Hayden nam in zijn ploegje ‘De Kiwi en de Belg’ het zwemmen en lopen voor zijn rekening, Matthijs Tytgat deed het fietsonderdeel. Ze werden 18de, met wel de snelste zwemtijd voor Hayden. Marten trommelde zijn broer Hendrik en boezemvriend Thijs Ribbens, één van de OG’s van het 185-team van Marc Herremans, op voor het ploegje ‘Atleten op rust’. Hendrik Van Riel zwom, Marten fietste en Thijs liep de vijf kilometer. Voor het Wuustwezelse publiek was het fantastisch om hun triatlonhelden live aan het werk te zien.

Uiteraard werd er ook gestreden voor de podiumplekken in de trio-wedstrijd. Na de snelle 375 meter zwemmen werd er een kopgroepje van een vijftal fietsers gevormd. Het was duidelijk dat winnaar beslist ging worden in het looponderdeel. Team ‘Jef Meyvis Coaching’ nam de overwinning mee naar huis na een knappe loopprestatie van Mathias Hoornaert. Hij vormde een team met snelle zwemmer Pieter Meyvis en Jurgen Timperman. Kinepunt Brecht (Seppe Marichal, Rik Smets, Hans Van Den Heuvel) werd tweede, kinepunt Bocholt (Maarten Christis, Kirstof Tielemans, Stef simons) werd de derde ploeg.

Dream Team Anneke en De Vet

Bij de dames was het snelste trio-team ‘Anneke en De Vet’. Met Anneke Devalckeneer, Lotte De Vet en Hanne De Vet. Zij kwamen zoals elk jaar met drie over de streep en werden door de strenge referees jammer genoeg meteen gediskwalificeerd. De officiële winnaressen werden zo ‘Kinepunt Brecht – SMJ’ (Sarah Van Wallendael, Meggie Van Beeumen, Jitte Stes).

Nog een opvallende deelnemer in de trio-triatlon: de winnaar van de Antwerp 10 Miles: Nikolaï Saké. Hij liep voor ‘Team Panic’ met An Wuyts en Paul Van Riel (papa van!) de snelste tijd van heel het pak.

Tiener Turbo triatlon

Na al dat trio-geweld kwam voor Sterke Peer bezieler Marc Herremans het hoogtepunt van de dag: De Tiener Turbo Triathlon. Dit was een wedstrijd voor jeugdatleten en atleten van het TriaGO 4 Kids project van UZA. Zij geven de kans aan een groepje tieners die terugvechten na ziekte om op een verantwoorde manier en met professionele begeleiding aan sport te doen. Na de Antwerp 10 Miles, de Jespo Kids triatlon was het nu de beurt aan Sterke Peer om deze toppers te mogen ontvangen. Ze werden na hun knappe prestaties warm ontvangen door het Wuustwezelse publiek. 

De snelste tieners waren 3MD-atleet Mathis Meert, Preben Fleerackers en Siebe Scheipers. Nadien volgde de fantastische kids run met meer dan 300 kinderen die luid aangemoedigd door de Gasthuisdreef liepen. Een fantastische ervaring waarbij het denkbeeldige dak van Wuustwezel er helemaal af ging.

Britt Van Hecke van start to finish

Uiteraard was het ten slotte uitkijken naar de hoofdwedstrijd van de dag. De 1/8ste sprinttriatlon. Met ook hier 300 inschrijvingen was de wedstrijd helemaal uitverkocht. Triatlon zit duidelijk opnieuw in de lift. Bij de dames kregen we een sterke Britt van Hecke van start tot finish aan de leiding. Ze kwam met een bonus van 40” seconden uit het water op eerste achtervolgster Britt Heirman. Die voorsprong gaf ze niet meer af.

Ze beukte 20 kilometer lang solo tegen de wind in door de Wuustwezelse boerenpaadjes. Met een anderhalve minuut voorsprong kon ze met vertrouwen aan de laatste 5 kilometer lopen beginnen. Ze won zo heel erg knap de 18de Sterke Peer triatlon in een tijd van 1u05’38”. Achter haar barstte de strijd voor de tweede plek los. Britt Heirman fietste op tweede positie ook helemaal alleen. Vlak voor het looponderdeel werd ze bijgehaald door een klein groepje. Britt had blijkbaar toch nog genoeg reserve in de tank om naar een mooie tweede plek te lopen. Zo heeft ze in haar afsluitende triatlonseizoen opnieuw een mooie podiumplek te pakken. De heroptredende Melanie Massant kwam na een mooie prestatie als derde binnen.

Spannend duel tussen Thijs en Krug

Bij de heren kregen we een ongezien spannende strijd voorin. Er werd snel gezwommen in de Put van het militair domein. Na 11 en een halve minuut zaten de 750 meter er al op en vormde er zich een  kopgroep van vijf met hierbij Hartwig De Smedt, Alexis Krug, Pieter Meyvis, Nick Thijs en Matthias Spruyt. In de achtervolging zagen we enkele thuis-atleten zoals Stef Coninx, Dries Vissers, Ben De Wolf en Jens Van Looveren. Ook de opnieuw sterke fietser Gerry Druyts zat in die groep en ging alleen op pad richting de koplopers maar kreeg het gat niet dicht gefietst.

De kopgroep was dus waar het te doen was om te beslissen wie de overwinning zou pakken. Pieter Meyvis stapte na het fietsen uit. Hij kampt nog met een blessure en wou niets forceren met het oog op volgende wedstrijden. Matthias Spruyt moest meteen de snellere lopers laten gaan en werd nog knap 8ste. Na de eerste ronde moest ook Hartwig De Smedt de rol lossen. Hij kwam tevreden over de finish op de derde plaats. Zo bleven alleen Alexis Krug en Nick Thijs nog over. De spanning was te snijden en ze liepen samen richting de laatste rechte lijn. Na een spannende sprint waar Alexis zich even vertrapte, kon Nick Thijs voor de tweede keer de Sterke Peer Triatlon op zijn naam schrijven. Amper twee seconden later kwam Alexis over de streep. Met een finishtijd van Nick van 54’58” kregen we dus een snelle en mooie wedstrijd. 

Alle opbrengsten gaan integraal naar de Athletes For Hope Revalidatieweide. Al gaf de organisatie ook een mooie cheque van €1000 aan het UZA foundation, zodat nog meer kinderen het TRIA-GO 4 Kids traject kunnen volgen.