Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veelbelovende battle tussen Jelle Geens, Bart Aernouts en Pieter Heemeryck in EK 70.3 Ironman
Pieter Heemeryck won het EK 70.3 Ironman in Tallinn in 2023 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Veelbelovende battle tussen Jelle Geens, Bart Aernouts en Pieter Heemeryck in EK 70.3 Ironman

Ironman heeft dinsdag de startlijst bekendgemaakt van het Europees kampioenschap 70.3 Ironman Tallinn en het belooft op 25 augustus een episch Belgisch duel te gaan worden, want titelverdediger Pieter Heemeryck krijgt stevige tegenstand, ook vanuit eigen land. De meest opvallende deelnemer is allicht Jelle Geens, die na de Olymppische Spelen volop de stap zet naar de lange afstand. Ook Bart Aernouts is van de partij in een sterk deelnemersveld, net zoals Jonathan Wayaffe en Oostkantonner Louis Heukemes.

Jelle Geens pakte eerder dit seizoen in de 70.3 Ironman Oceanside de 4de plaats en zal na een ontgoochelende olympische triatlon in Parijs er op gebrand zijn om uit te pakken met een sterke prestatie in Tallinn. Het wordt alleszins een mooie duel tussen Jelle Geens en Pieter Heemeryck, die vorig jaar het EK 70.3 Ironman in Tallinn won, maar met Bart Aernouts en Jonathan Wayaffe komen er nog twee sterke Belgen aan de start. Louis Heumekes, de triatleet uit het Duitstalig landsgedeelte, zal ongetwijfeld nog wat leergeld moeten betalen in zijn eerste profjaar.

De tegenstand is niet min, de 70.3 Ironman Tallinn is dan ook een race van de Ironman Pro Series. Naast Heemeryck, Geens, Aernouts en Wayaffe krijgen we ook de Zweedse recordbrekende fietser Robert Kallin aan de start, net zoals de Brit Joe Skipper, de Pool Kacper Stepniak, de Fransman Antony Costes en de Nieuw-Zeelander in vorm Mike Phillips. En we rekenen Max Sperl, Cam Wurf, Nathan Guerbuer, Harry Palmer en Justus Nieschlag ook tot de mogelijke favorieten. Sam Dickinson, die pas nog brons pakte met Groot-Brittanië in de olympische Mixed Team Relay, is ook van de partij.

Het EK 70.3 Ironman in Tallinn is op 25 augustus zoals altijd live te volgen op de website van de Ironman Pro Series of via het Youtube kanaal van Ironman. Op zaterdag is er overigens eerst nog de volledge Ironman, een age group only race waar traditioneel ook altijd veel Belgen aan deelnemen.