Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Leider in triatlon Namen gaat mee onderuit met vooroprijdende motor, triatleet lichtgewond
Het ongeval met triatleet Jack Douglas in de triatlon van Namen (foto: Willy Dekkers RR)
Nieuws

Leider in triatlon Namen gaat mee onderuit met vooroprijdende motor, triatleet lichtgewond

De Brusselse triatleet Jack Douglas lag donderdag 15 augustus aan de leiding in de kwarttriatlon van Namen toen hij samen met de vooroprijdende motor met de rode vlag onderuit ging in één van de bochten op het bij momenten gevaarlijke parcours. Gelukkig kwam hij er met de schrik vanaf. De jonge belofte, die in 2021 nog meedeed aan het WK duatlon bij de juniores in Aviles, werd naar het ziekenhuis gevoerd maar daar werden geen breuken vastgesteld. Zijn vriendin Gwenaëlle Godts verzachtte de pijn door de sprinttriatlon te winnen in Namen. Op de kwarttriatlon ging de winst uiteindelijk naar Maxime Dewez.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren en of de vooroprijdende motor als eerste tegen de vlakte ging. Jack Douglas, de oudere broer van de al even talentvolle jeugdatleet Ben Douglas, lag op dat moment aan de leiding in de wedstrijd met een mooie voorsprong op Maxime Dewez. Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse. Jack werd afgevoerd naar het St-Elizabeth ziekenhuis van Namen. Daar werden foto’s genomen, maar er werden geen breuken vastgesteld. Zijn ouders mochten hem donderdagavond al ophalen uit het ziekenhuis. Wij wensen Jack alvast een spoedig herstel toe.

De triatlon in Namen speelt zich grotendeels in Malonne af en de wegen op het fietsparcours verkeren er niet in al te beste staat, om het zacht uit te drukken. Het ongeval gebeurde in een bocht, maar het is dus niet duidelijk of het te maken had met het slechte wegdek. Uiteindelijk pakte Maxime Dewez de overwinning in Namen voor Laurent Magnus en Arthur Louis. Bij de dames won Ines Mommen met grote voorsprong voor Maya De Backer en Christine George.

In de sprinttriatlon ging de zege naar Antoine Alexandre en Gwenaëlle Godts.

Uitslag triatlon Namen 2024