Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Camille Roman en Thibaut De Smet winnen Bikelife Duatlon Halle na straffe solo’s
Camille Roman wint de duatlon van Halle (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Camille Roman en Thibaut De Smet winnen Bikelife Duatlon Halle na straffe solo’s

De Bikelife duatlon van Halle werd dit jaar na een jaartje afwezigheid opnieuw op vrijdagavond georganiseerd, wat deed terugdenken aan de glorietijden van de klassieke versie van de duatlon in Sint-Rochus in Halle. Thibaut De Smet pakte een indrukwekkende overwinning na een geweldige solo. Seppe Odeyn was de beste van de rest. Camille Roman, ploegmaatje van De Smet en vriendin van zijn jongere broer Nicolas, pakte ook uit met een imposante solo bij de vrouwen.

Thibaut De Smet werd niet geselecteerd voor het WK duatlon in Australië en zat naar eigen zeggen met grote ogen te kijken naar de livestream vrijdagochtend en dan vooral de kopgroep met vijf Belgische duatleten. Thibaut is een man van weinig woorden en dus liet hij in Halle de benen spreken. Hij ging na een snelle eerste run van 5 km samen met Marvin D’Aurilio aan de leiding. De achtervolgende groep met onder andere Seppe Odeyn, Elias Van Landeghem, Wazo De Rouck en Grim Doclo volgde dan al op een halve minuut.

Thibaut De Smet wint de duatlon van Halle (foto: 3athlon.be)
Thibaut De Smet wint de duatlon van Halle (foto: 3athlon.be)

In de 32 km fietsen reed Thibaut De Smet in zijn eentje meer dan drie minuten weg van een grote achtervolgende groep van een tiental duatleten. De laatste 5 km werden een grote ereronde voor Thibaut De Smet die naar een oververdiende overwinning liep in 1u21’06. Meer dan vier minuten later pakte Seppe Odeyn een knappe tweede plaats. Jonas Vandeputte zorgde voor de verrassing door als beste van de rest derde te worden op 4’21 voor Yanis Van Watermeulen, Joren Jans en Grim Doclo.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Camille Roman. Ze moest in de eerste 5 km nog wel Yana Pauwelyn voor zich dulden, maar het verschil was klein en in de 32 km fietsen pakte Camille stevig uit. Ze wisselde met ruim drie minuten voorsprong en werd niet meer bedreigd in de laatste 5 km lopen. Camille Roman, nog altijd maar belofte, won de duatlon in 1u36’11 en werd 31ste overall. Yana Pauwelyn werd tweede op 3’08 voor Ine Wittevrongel en Ionela Lecoeuche. Karen Annendijck werd vijfde.

Uitslag Bikelife duatlon Halle