Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dankzij Cyclowax iedere moment een vers gewaxte ketting.
Foto's Just Jean media
Gear

Dankzij Cyclowax iedere moment een vers gewaxte ketting.

Het gebruik van een gewaxte fietsketting is niet nieuws en heeft alleen maar voordelen. Toch blijft het gebruik bij de meesten toch wel eerder beperkt tot een aangekocht exemplaar die puur wordt gebruikt voor de races. De kostprijs ligt nu eenmaal wat hoger en die duurdere ketting houden we liever bij voor dat belangrijke moment. Maar het Belgische Cyclowax bracht daar enkele jaren geleden verandering in doordat je nu zelf op de keukentafel je eigen fietsketting op tijd en stond een hot wax kan geven!

Altijd een propere ketting

Dankzij het waxen van een ketting is een propere ketting, en zodus ook een propere crank / cassette, … , niet langer meer een natte droom onder de fietsliefhebbers. Een propere ketting zorgt daarnaast ook voor een langere levensduur van je onderdelen maar ook op prestatiegebied is een gewaxte ketting een groot surplus. Minder tot geen vuil op je ketting zorgt voor minder weerstand waardoor je wattage winst ook de hoogte ingaat. Eenmaal je overschakelt op deze technologie blijven de smeermiddelen vanaf nu en voor altijd achterwege. en stap je de wereld van een droge, propere ketting voorgoed binnen.

Bij deze is iedereen nog eens up-to-date over de voordelen van een gewaxte ketting. Maar waar we tot voor kort nog af en toe de webshop moesten bezoeken om een nieuwe ketting te bestellen heeft Cyclowax er nu voor gezorgd dat je zelf in huis je eigen ketting waxt en onderhoudt. Wij gingen dan ook even op bezoek bij de mannen van Cyclowax in Gent voor een kleine rondleiding en uitvoerige uitleg waarom ook wij dit zeker moeten uitproberen.

Groenten wassen en ketting waxen

Met Cyclowax haal letterlijk je eigen alles-in-één waxkit in huis. Het is datgene wat de mannen van Cyclowax inspireerde om dit product op de markt te brengen: Zelf je eigen ketting waxen in je huiskamer. Terwijl de kettingwax heater z’n werk doet om je ketting opnieuw waxklaar te maken heb jij terug de handen vrij om je kader wat op te blinken of om het eten klaar te maken omdat je nu toch je handen vrij hebt. Punten scoren thuis nietwaar?

Wij troffen alvast een zeer enthousiast team aan in Gent die ons meteen helemaal overtuigde om met hun product aan de slag te gaan. De starterskit die Cyclowax aanbiedt vereenvoudigt de overstap naar waxen. Een reeds gewaxte ketting ligt op ons te wachten en indien je een nieuwe fiets hebt kan je deze er meteen laten op monteren. Maar uiteraard moet je zelf niet wacht tot je een nieuwe fiets of groupset hebt om met dit systeem aan de slag te gaan.

Kan je niet wachten?

Indien je de overstap maakt van het smeren van je ketting naar het waxen is het sowieso aan te raden een reeds gewaxte ketting te kopen maar deze zit reeds in het starterspakket dat je bij Cyclowax kan aankopen. Het enige wat je zelf moet doen is even je derailleur Cage, derailleurwielen en kettingblad grondig ontvetten met de meegeleverde producten en dan ben je zelf ook helemaal klaar om de nieuwe wereld van properen kettingen te betreden. Een kleine investering op korte termijn die je uitgaven op lange termijn drastisch zou moeten minderen. Bezoek zeker even de website van Cyclowax voor verdere uitleg.