Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goud en zilver bij beloften maar Belgische elite mannen grijpen naast medailles op WK duatlon
Arnaud Dely wacht drie spurtende Belgen op aan de finish van het WK duatlon in Townsville (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Goud en zilver bij beloften maar Belgische elite mannen grijpen naast medailles op WK duatlon

In het WK duatlon bij de mannen in Townsville is België er niet in geslaagd om een medaille te veroveren bij de elites hoewel er lange tijd vijf Belgische duatleten mee waren in de kopgroep van tien. De Spanjaard Javier Martin pakte de wereldtitel in een gevecht met drie Fransen. Europees kampioen Arnaud Dely was de beste Belg op de vijfde plaats. Stef Corthouts en Martin Oldenhove pakten wel goud en zilver bij de U23.

Na 4,8 km lopen kregen we vooraan een kopgroep van tien duatleten met Belgen Arnaud Dely, Martin Oldenhove, Nicolas Schyns, Angelo Vandecasteele en Vincent Bierinckx, de Spanjaard Javier Martin en vier Fransen: Le Bihan, Choquert, Blondel-Hermant en Laurent. Emile Blondel-Hermant kopieerde de tacktiek van de Belgen tijdens het EK, toen Arnaud Dely in de aanval ging. Blondel-Hermant kreeg echter niemand mee en alleen was het onmogelijk om voor de grote kopgroep uit te blijven rijden.

Toen het terug samenkwam, keerde nog een achtervolgend groepje terug uit de achtergrond. Nicolas Schyns ging in de slotfase nog in de aanval, pakte 15 seconden voorsprong maar zag die in de wissel alweer verdwijnen. Javier Martin had een bijzonder snelle wissel, in tegenstelling tot Arnaud Dely die te veel tijd verloor en vanuit een verloren positie de achtervolging op de Spanjaard en drie Fransen moest inzitten.

Ondanks de numerieke meerderheid van de Fransen en de Belgen werd het de Spanjaard Javier Martin die in een langgerekte sprint naar het goud liep voor Benjamin Choquert en Thomas Laurent. Krilan Le Bihan werd vierde. Arnaud Dely pakte de vijfde plaats op 22 seconden van de nieuwe wereldkampioen en Vincent Bierinckx werd zevende. In een spurt met drie Belgen werd Stef Corthouts achtste, goed voor goud bij de U23. Angelo Vandecasteele pakte de negende plaats en Martin Oldenhove werd tiende en pakte zilver bij de U23.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar Marion Legrand. Jeanne Dupont pakte het brons overall en zilver bij de U23.

Uitslag WK duatlon Townsville mannen