Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete sleept Ironman voor de rechter na ongeval met wagen in 70.3 Ironman Western Massachusetts
Nieuws

Triatlete sleept Ironman voor de rechter na ongeval met wagen in 70.3 Ironman Western Massachusetts

De Amerikaanse triatlete Staci Blanket heeft Ironman en USA Triathlon voor de rechtbank gedaagd en eist een schadevergoeding van meer dan 75.000 dollar nadat ze in juni 2023 aangereden werd door een auto op het fietsparcours van de 70.3 Ironman Western Massachusetts. De vrouw claimt dat Ironman en World Triathlon hadden moeten zorgen voor een veilig parcours. Blanket werd aangereden toen een auto van de andere rijhelft op haar rijvak terechtkwam. Ze had breuken aan beide armen en was een tijdje werkonbekwaam.

In haar aanklacht beschuldigt Staci Blanket Ironman en USA Triathlon van nalatigheid “Door toe te staan dat de auto de fietspaden overstak en door ambtenaren en vrijwilligers in te huren en te trainen om auto’s en andere voertuigen uit de buurt van de deelnemers te houden. Ik werd gewond als gevolg van het verzuim van de gedaagden om zorgvuldig te handelen en deze plicht te schenden,” luidt de klacht van Blanket, volgens Law360, een website gespecialiseerd in juridisch nieuws.

“Ik reed op het aangegeven fietsparcours toen de auto plotseling en onverwachts mijn rijpad opreed vanaf de linkerrijstrook. Ik en andere deelnemers hadden reden om te verwachten dat de fietspaden voor de race zouden worden afgezet en gescheiden van het autoverkeer,” aldus Blanket, die een schadevergoeding eist van meer dan 75.000 dollar voor medische en gerechtelijke kosten, gemiste inkomsten, werkonbekwaamheid en ‘verlies van levensvreugde’.

Het volledige verhaal vind je op de website van Law360. Je kan een gratis account aanmaken om het volledige artikel te lezen.