Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Sandefjord vlak voor start afgelast,  politie vindt parcours niet veilig genoeg
De Challenge Sandefjord werd vlak voor de start van de pro-race afgelast (foto: Challenge Family/Jose Luis Hourcade)
Nieuws

Challenge Sandefjord vlak voor start afgelast, politie vindt parcours niet veilig genoeg

Bizarre ontwikkelingen zaterdagmiddag in het Noorse Sandefjord waar, terwijl de pro-triatleten in hun wetsuit klaar stonden om de start met een half uur uitstel te nemen, de politie besloot de Challenge Sandeford af te lasten omdat het parcours volgens de politie niet veilig genoeg was. Volgens onbevestigde berichten zouden lokale bewoners wegblokkades weggehaald hebben waardoor er plots wel auto’s op het parcours waren. Opvallend: de sprinttriatlons eerder op de dag konden wel doorgaan en verliepen zonder problemen.

Een dertigtal pro-triatleten stond al een tijdje klaar voor de start van de wedstrijd. Vervolgens zouden de deelnemers aan het Noors kampioenschap halve triatlon starten en nadien de age groupers. Die start werd aanvankelijk met een half uur uitgesteld door de sterke wind in het stadje in het zuiden van Noorwegen, een dikke 100 km onder Oslo. Vlak voordat de race met een half uur vertraging dan toch zou starten kregen de triatleten te horen dat ze niet in actie hoefden te komen. Op last van de politie is besloten dat het parcours niet veilig genoeg was en dus kon de race niet doorgaan.

Opvallend detail: eerder op de dag vonden er al wel – en zonder problemen – sprinttriatlons plaats. Het was de eerste editie van Challenge Sandefjord, een wedstrijd die werd gepromoot door onder andere Kristian Blummenfelt. Deelnemers krijgen zaterdagnamiddag meer te horen over compensatie, eventueel in de vorm van een gratis startbewijs voor de race van volgend jaar.