Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Louis Naeyaert pakt brons op WK long distance triatlon in Australië
Louis Naeyaert pakt brons op het WK long distance triatlon in Townsville (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Louis Naeyaert pakt brons op WK long distance triatlon in Australië

De Belgische triatleet Louis Naeyaert heeft in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd de bronzen medaille behaald op het WK long distance triatlon in het Australische Townsville, de laatste wedstrijd van het WK Multisport van World Triathlon. Louis Naeyaert werd in 2023 nog Europees kampioen halve triatlon bij Europe Triathlon in eigen land, in Menen. Zondag werd hij knap derde in zijn langste triatlon die hij al deed. Het WK in Townsville ging over de O3 afstand, met 3.000 meter zwemmen, 114 km fietsen en 30 km lopen. De Spaanse triatleet Antonio Benito pakte de wereldtitel.

Na de 3.000 meter zwemmen kregen we een ruime kopgroep van zeven triatleten, waarvan er in de slotronde nog vijf zouden overblijven: de Australiërs Steven McKenna en Charlie McQuinn, de Fransman Dylan Magnien, de Ier Aichlinn O’Reilly en Antonio Benito. Louis Naeyaert had na het zwemmen 2’30 achterstand, maar rukte tijdens het fietsen op naar de zesde plaats op 1’40 van de koplopers. Vooraan viel O’Reilly nog weg en zo kregen we 4 koplopers in T2 die 1’24 voorsprong telden op Naeyaert.

In de 30 km lopen was topfavoriet Antonio Benito duidelijk de sterkste. De Spaanse triatleet werd eerder dit seizoen al Europees kampioen halve triatlon in Coimbra en pakte de overwinning in de Ironman Vitoria-Gasteiz. Benito liep in 5u02’54 naar de wereldtitel. De Australiër Steven McKenna pakte het zilver op 3’09. Louis Naeyaert ging nog op en over Dylan Magnien en pakte het brons in 5u07’29, op 4’35 van Benito.

Bij de vrouwen leek de Francaise Julie Iemmolo lange tijd op de wereldtitel af te stevenen, maar ze stortte in tijdens het lopen en moest vrede nemen met brons. Haar landgenote Charlene Clavel pakte de wereldtitel in 5u45’14. De snel lopende Poolse Marta Lagownik werd tweede op 2’02. Er deden geen Belgische triatletes mee in Townsville.

Uitslag WK long distance triatlon Townsville