Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wint zware Vercorsman triatlon in Frankrijk, Joeri Ameye in top-5
Alexandra Tondeur wint de Vercorsman triatlon (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Alexandra Tondeur wint zware Vercorsman triatlon in Frankrijk, Joeri Ameye in top-5

Alexandra Tondeur is terug van nooit echt weggeweest, want dit weekend won de Waalse triatlete de zware Vercorsman, een (iets meer dan) halve triatlon in Frankrijk met vooral een pittig fietsparcours met meer dan 3.000 hoogtemeters. Alexandra The Great pakte een duidelijke overwinning (en een 31ste plaats overall) met ruime voorsprong op de Francaise Barbara Savé. Bij de mannen pakte topfavoriet Thomas Navarro de overwinning. Onze landgenoot Joeri Ameye werd knap vijfde. Ook Jan Petralia finishte in de top-10.

De Vercorsman is een triatlon met 2.250 meter zwemmen aan de voet van de Vercors, 121 km fietsen met meer dan 3.000 hoogtemeters en drie lastige cols, en 22 km lopen. Thomas Navarro haalde het bij de mannen in 5u59’24 met 8’20 voorsprong op Louis Coqueret en 11’51 op Julien Ferandeau. Joeri Ameye was tevreden met zijn vijfde plaats op 19’27 van Navarro. “Bam! Ameyski hoort vanaf nu officieel bij de toppers in de klimwedstrijden,” liet de Belgische triatleet al lachend weten. Ameye, in 2015 nog Belgisch kampioen halve triatlon bij de U23, kiest tegenwoordig graag de klimtriatlons uit, net zoals Jan Petralia. Scott-atleet Jakke Petrol werd knap achtste in de Vercorsman op 30’14 van Navarro.

Alexandra Tondeur kwam als 31ste overall over de streep na 7u17’25. In de 2.200 meter zwemmen verloor ze iets meer dan 3 minuten op snelste zwemster Maelys Fardeau Ze kwam als derde uit het water op 2 minuten van de Nederlandse Marleen Van Roessel, die in 2022 nog de Hageland Power triatlon in Aarschot won. In de 121 km fietsen was Tondeur onhoudbaar. Ze reed ruim een kwartier weg van de tegenstand en wisselde met grote voorsprong. In de 22 km lopen kwam haar overwinning niet meer in gevaar. Alexandra Tondeur won de Vercorsman in 7u17’25 met 11’30 voorsprong op Barbara Savé en 13’46 op Marleen Van Roessel die derde werd.

Uitslag Vercorsman triatlon