Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ben Vyvey maakt indruk met nieuwe zege in Zilvermeer triatlon in Mol, Jorien Brion houdt net genoeg over bij de vrouwen
Ben Vyvey wint de Zilvermeer triatlon in Mol (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Ben Vyvey maakt indruk met nieuwe zege in Zilvermeer triatlon in Mol, Jorien Brion houdt net genoeg over bij de vrouwen

De traditionele triatlons van Triamo Mol keerden voor het eerst sinds heel lang van Balen terug naar de roots aan het Zilvermeer in Mol. In bijzonder warme omstandigheden werd het vooral bij de kwarttriatlon erg zwaar, met WTT’er Ben Vyvey en KTT-triatlete Jorien Brion als verdiende winnaars. Jorien hield in de slotfase niet veel meer over maar haalde het toch voor Laurien Billen. Bij de mannen was er niks te doen aan een alweer sterke Ben Vyvey, die met de koplopers uit het water kwam en dan aan een indrukwekkende solo begon en naar zijn vierde overwinning van het seizoen stormde.

Hannes Cool koos voor wat extra lopen op het strand aan het einde van 1.500 meter zwemmen maar de kopgroep naast hem, met Ben Vyvey en Matteo De Ridder en Arne Huygens als eerste zwemmer (en fietser) van het GETC-trio zaten er vlakbij. In de 40 km fietsen pakte Ben Vyvey, nog maar aan zijn tweede echte triatlonseizoen bezig, de leiding over en hij stond de koppositie niet meer af. Hij wisselde met ruime voorsprong op Hannes Cool. Ook in het lopen stond er weer geen maat op de triatleet van het Waasland Triatlon Team. Ben Vyvey pakte een verdiende overwinning in 1u59’20 met 1’49 voorsprong op ITC-clubkammpioen Hannes Cool. Ruben Geys pakte voor eigen volk de derde plaats voor Matteo De Ridder en de verrassende Jasper Everaert.

Bij de vrouwen ging Jorien Brion na het zwemmen aan de leiding. Ook zij maakte er een mooie solo van, maar in het lopen kwam de Limburgse Laurien Billen nog sterk opzetten. Uiteindelijk sneuvelde Laurien op 29 seconden. Jorien Brion pakte na Brasschaat opnieuw een mooie overwinning. Laurien Billen werd tweede en Laura Pieroni liep nog naar de derde plaats.

Op de sprinttriatlon pakten Alexander Wouters en Diede Thijs de overwinning. Alexander Wouters haalde het voor Warre Bulckens en Jente Van De Weyer. Bij de vrouwen was Diede Thijs de snelste voor Kaat Goetschalckx en Sofie Van Rompaey.

Uitslagen Zilvermeertriatlon Mol