Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens pakt opnieuw podium in 70.3 Ironman Zell-Am-See, Mika Noodt en Caroline Pohle winnen
Jelle Geens wordt tweede in de 70.3 Ironman Zell-am-See (foto; Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images for Ironman)
Nieuws

Jelle Geens pakt opnieuw podium in 70.3 Ironman Zell-Am-See, Mika Noodt en Caroline Pohle winnen

Voor de tweede week op rij heeft Jelle Geens een podiumplaats gepakt in de 70.3 Ironman van Zell-am-See. Nadat hij vorige week na een zware race al knap derde werd in het EK 70.3 Ironman in Tallin pakte hij zondag een knappe tweede plaats in de 70.3 Ironman Zell-am-See achter de sterk Duitser Mika Noodt. Bij de vrouwen pakte Caroline Pohle voor de tweede week op rij de overwinning nadat ze in Tallinn ook al de sterkste was. Ook Bart Aernouts finishte opnieuw weer eens in de top-10.

“Wat een zware wedstrijd!”

De 70.3 Ironman Zell-am-See wordt gekenmerkt door een steile klim tijdens de 90 km fietsen. “Ik kon Mika Noodt volgen op de klim, maar nadien heb ik hem nooit meer teruggezien,” reageerde Jelle Geens na zijn knappe tweede plaats. “Ik ben blij met opnieuw een podium op een 70.3 Ironman, maar het was een zware wedstrijd. Ik had een goed zwemnummer, het eerste deel van het fietsen ging goed, maar naar het einde toe was het lastig om het vermogen te bliven duwen. In het lopen wist ik dat ik goed moest doseren. Ik heb zeker nog wat specifiecke 70.3 training nodig, maar ik ben zeer tevreden met de resultaten van de laatste twee weken, zeker gezien de korte tijd die ik had na de Olympische Spelen,” aldus Jelle Geens.

Jelle werd dus knap tweede op vijf minuten van Mika Noodt. De jonge Duitser pakte de winst in Zell-am-See in 3u46’04 met 5’04 voorsprong op Jelle. De Luxemburger Gregor Payet werd derde op 5’54 voor de Duitsers Tom Hug en Jan Stratmann. Bart Aernouts werd tiende op 12’34. Stenn Goetstouwers werd 13de, Dieter Comhair 17de en Christophe De Keyser 23ste.

Caroline Pohle wint weer, Hanne De Vet 24ste

Bij de vrouwen ging de winst een week na Tallinn opnieuw naar een sterke Caroline Pohle. De Duitse won in 4u17’24 met 1’34 op de Australische Grace Thek en de Deense Laura Madsen werd derde op 1’59 voor Ellie Salthouse en Els Visser. Onze Hanne De Vet werd 24ste.

Sterke age group resultaten

Bij de age groupers was er een knappe 7de plaats overall voor Jelle De Wisepelaere en Louis Raskin werd tiende, wat hem de vijfde plaats bij de M18 opleverde. Jelle De Wispelaere werd tweede bij de M25 voor Jeroen Mathys. Ook Edwin De Wit pakte zilver bij de M40. Bij de vrouwen age groupers kregen we een derde plaats voor Sharon Deceuninck bij de F18. Nicole Buytaert werd derde bij de F45.