Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joris Basslé wint thuiswedstrijd SMO-Scott na spannende strijd, Camille Roman from canon to tape
Joris Basslé tussen Alexis Krug en Pep Delvaux op het podium van de Grenstriatlon (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Joris Basslé wint thuiswedstrijd SMO-Scott na spannende strijd, Camille Roman from canon to tape

Joris Basslé en Camille Roman hebben zaterdag de Grenstriatlon in Sint-Laureins gewonnen, een sterkbezette en vooral bij de mannen bijzonder spannende sprinttriatlon. Camille Roman ging van start tot finish aan de leiding en pakte met ruime voorsprong de overwinning. Bij de mannen leek Pep Delvaux de Sint-Laureinse kaas van de SMO-Scott boterhams te halen, maar Alexis Krug bracht Joris Basslé mee terug vooraan. In een langgerekte eindspurt pakte een emotionele Joris Basslé een deugddoende zege na een jaar dat getekend werd door veel blessureleed.

In de 500 meter zwemmen ging Camille Roman meteen aan de leiding, samen met de jonge Fleur Van De Keer. Maar na een snelle wissel ging Camille solo aan de leiding op de fiets. Ze zou de leidersplaats niet meer afstaan, ook al kwam Alissia Neyt telkens wat dichterbij. Ook in het lopen stond er geen maat op Camille. Na haar geweldige zege in de duatlon van Halle pakte ze nu ook een indrukwekkende overwinning in Sint-Laureins. Camille Roman won de Grenstriatlon in 1u08’01 met uiteindelijk 5 minuten voorsprong op Alissia Neyt. Fleur Van De Keer hield nog net Deborah Druon af en pakte de derde plaats.

Bij de mannen kregen we na het zwemmen een kopgroep van vijf met thuisatleten Joris Basslé en Alexis Krug, Leuvenaars Hartwig De Smedt en Pep Delvaux en SP&O’er Emiel Torfs, die we veel werk op de fiets zagen opknappen om de kloof met de achtervolgers zo groot mogelijk te houden. In de 5 km lopen ging Pep Delvaux meteen in de aanval. Hij leek af te stevenen op de zege maar in de slotronde liep Alexis Krug samen met Joris Basslé het gat dicht. En zo kregen we een spannende eindstrijd met drie. Joris Basslé haalde het in een langgerukte spurt voor Aleix Krug en Pep Delvaux. Een sterke Toon Mariën zag zijn inhaalrace stranden op de vierde plaats. Hartwig De Smedt werd vijfde.

Stijn Goris won bij de masters voor Tim Van Daele en Gerben Van Heyste. En Mike Verbeke en Anneleen Huyghe mogen zich een jaar lang kampioenen van Sente noemen. Bij de jeugd C pakte Tijl Jammaer de winst. Pieterjan Cornelis won bij de jeugd B en bij de meisjese Jeugd C ging de zege naar Erena De Kimpe.

Uitslag Grenstriatlon Sint-Laureins 2024