Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jetze Plat zorgt voor eerste gouden medaille op paratriatlons mét zwemmen in de Seine
Jetze Plat pakt goud in de PTWC triatlon op de Paralympics in Parijs (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jetze Plat zorgt voor eerste gouden medaille op paratriatlons mét zwemmen in de Seine

De Nederlandse topfavoriet Jetze Plat heeft zijn derde gouden paralympische medaille in paratriatlon gewonnen in de categorie PTWC, de rolstoel-triatleten. Zij mochten maandagochtend om 8u15 als eerste in de Seine gaan, die deze keer wel proper genoeg bevonden werd om in te zwemmen en ook de stroming vormde maandag geen probleem. Om 9u30 gaat onze landgenoot Wim De Paepe van start in de PTS2 categorie.

Jetze Plat startte drie minuten later dan de triatleten in de H1 categorie maar liep in de 750 meter zwemmen al heel wat triatleten in en ging in de tweede van vijf rondes in de handbike aan de leiding. De sterke Nederlander, die op deze Paralympics nog in actie komt op de tijdrit en de wegrit in het wielrennen en in de marathon in de atletiek, pakte zijn derde paralympische titel in triatlon met 1’09 voorsprong op de Oostenrijker Florian Brungraber. De Nederlander Geert Schipper pakte het brons.

De wedstrijden zijn live te volgen op TIPIK, de tweede franstalige zender van de RTBF, en via deze link kan je de resultaten van de PTS2 paratriatlon online volgen.