Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten en Zuid-Afrikaanse top-speaker racen 70.3 Ironman Knokke-Heist voor goede doel
Paul Kaye aan de finish van de 4:18:4 Ironman in Denemarken eerder dit jaar (foto; Paul Kaye RR)
Nieuws

Belgische triatleten en Zuid-Afrikaanse top-speaker racen 70.3 Ironman Knokke-Heist voor goede doel

Zondag vindt de tweede 70.3 Ironman Knokke-Heist plaats, de grootste internationale triatlon in ons land. Tussen de ruim 2.300 deelnemers treffen we ook een paar opvallende triatleten aan, die de wedstrijd aangrijpen om zich in te zetten voor het goede doel. De Belgische triatleet Werner Wekhuizen zamelt samen met zijn Fedex relay team geld in voor Plus & Co. De teller staat op meer dan 4.000 euro. En dan is er ook nog de bekende Zuid-Afrikaanse top-speaker Paul Kaye die 20 jaar na zijn vorige 70.3 Ironman nog eens aan de start staat van een halve Ironman en daarmee al bijna 10.000 euro inzamelde voor Ironman 4 The Kidz South-Africa. Je kan nog altijd doneren voor beide goede doelen.

Fedex relay team voor Plus & Co

Werner Wekhuizen is een ervaren triatleet die voor Fedex werkt. Hij kreeg twee collega’s zo ver om met hem een Fedex relay team te vormen en geld in te zamelen voor Plus & Co. Via deze weg willen ze geld inzamelen voor het toekomstig woon- en leefproject dat zorgbehoevende kinderen zal steunen in een meer zorgeloze toekomst met alle zorg die ze nodig hebben. Ondertussen hebben ze al 4.195 euro ingezameld, maar het doel is om daar 5.000 euro van te maken. Je kan via deze link nog doneren.

Ironman 4 The Kidz South-Africa

Paul Kaye is één van de meest bekende speakers (zelf noemt hij het altijd ‘announcer’) in het Ironman circuit en heeft in zijn carriere al duizenden triatleten over de finish gehaald. Zondag staat hij voor het eerst in 20 jaar nog eens aan de start van een 70.3 Ironman. “Mijn doel is om mijn jongere zelf te kloppen en sneller te zijn dan twintig jaar, maar stiekem heb ik ook wel een goede tijd voor ogen. Ik heb wel wat gesukkeld met blessures. Voor mij is daarom het belangrijkste doel al bereikt: gezond aan de start komen van de 70.3 Ironman Knokke-Heist,” laat Paul ons weten. Naast mosselen met friet en Belgisch bier koos de Zuid-Afrikaan voor de 70.3 Ironman Knokke-Heist om geld in te zamelen voor Ironman 4 The Kidz South-Africa. Bij Paul staat de teller momenteel op 9.651 euro. Ook hier zou het mooi zijn als het bedrag naar 10.000 euro gaat. Je kan hier doneren voor Ironman 4 The Kidz South-Africa.