Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kristian Blummenfelt blikt terug op Parijs en Frankfurt en heeft het over “Verkeerde keuzes op training”
Kristian Blummenfelt leidt de achtervolgende groep in de olympische triatlon in Parijs (foto: 3athlon.be/Steve Van Gysel)
Nieuws

Kristian Blummenfelt blikt terug op Parijs en Frankfurt en heeft het over “Verkeerde keuzes op training”

Dit weekend krijgen we in Challenge Samarkand voor het eerst sinds lang nog eens een Noors duel tussen Gustav Iden en Kristian Blummenfelt, pas nog op fenomenale wijze winnaar van de Ironman Frankfurt. In de aanloop naar de halve triatlon in Uzbekistan blikt Kristian Blummenfelt vanuit het Noorse Bergen nog even terug op die befaamde Ironman Frankfurt én op de olympische triatlon in Parijs. De olympische kampioen van Tokio is duidelijk nog altijd teleurgesteld over zijn 12de plaats en heeft het in onderstaande video over verkeerde keuzes op training. “Is het project mislukt? Ja, natuurlijk, als je 12de wordt in Parijs dan is het project om terug te keren naar de korte afstand gefaald. Dat is de harde waarheid,” aldus Big Blu.

Blummenfelt had in Parijs niet de snelheid om in het lopen mee te gaan met medaille winnaars Alex Yee en Hayden Wilde. Hij roept zijn Ironman traject niet als excuus in, maar heeft het wel over de verkeerde keuzes op training. “ik denk niet dat het de Ironman-races zijn die ik in 2022 heb gedaan. Het is meer dat we eerlijk moeten zijn tegen onszelf, de beslissingen die we hebben genomen in de training, hoe we het de afgelopen 12 maanden hebben aangepakt, dat was niet goed genoeg. Het was natuurlijk goed genoeg om in Ironman vorm te zijn, maar ik denk dat het een beetje de verkeerde kant op is gekanteld,” legt een eerlijke Blummenfelt uit.

Ondertussen staat het vizier weer op scherp richting Kona, voor het WK Ironman. Hij valideerde niet alleen zijn slot in de Ironman Frankfurt maar pakte ook een indrukwekkende overwinning in een supersnelle 7u27’21. “Ik stond aan de start met de gedachte dat ik de race gewoon zou uitdoen, zolang ik er de energie voor had, in de verwachting dat ik na 3 of 4 of 5 uur gewoon kapot zou zijn en de volgende 6 of 7 of 8 uur zou moeten overleven, of wat ik dan ook nodig zou hebben om het parcours af te leggen.,” vertelt de Noor. “Na 160 km fietsen hoorde ik dat er slechts twee atleten voor ons zaten en dat het verschil 5 minuten was. Dat was het eerste moment in de wedstrijd dat ik besefte dat ik nog voor het podium zou kunnen gaan,” aldus Blummenfelt.