Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Greg Van Avermaet, Jelle Wallays en Sven Vanthourenhout in 70.3 Ironman Knokke-Heist
Sven Vanthourenhout, Greg Van Avermaet en Jelle Wallays bij de zwemtraining voor de 70.3 Ironman Knokke-Heist (foto: Monte Marcella)
Nieuws

Greg Van Avermaet, Jelle Wallays en Sven Vanthourenhout in 70.3 Ironman Knokke-Heist

Wielrenners die na hun carriere een triatlon doen, het begint stilaan een hype te worden en ook in de 70.3 Ironman Knokke-Heist krijgen we zondag drie wielrenners aan de start. Eerder was al duidelijk dat Jelle Wallays zou meedoen, nadat hij het parcours ging verkennen en per helikopter arriveerde in Knokke-Heist. In de 70.3 Ironman Belgium krijgt hij zondag het gezelschap van Greg Van Avermaet, eerder dit jaar nog winnaar van de SGrail 100 graveltriatlon van Jan Frodeno, en bondscoach Sven Vanthourenhout.

De drie (ex-)wielrenners bereidden zich de afgelopen periode voor in het Monte Marcella hoogtecentrum en kregen daar de laatste zwemtrainingen van niemand minder dan 2013 wereldkampioen Ironman Frederik Van Lierde. Greg Van Avermaert liet in het Nieuwsblad deze week weten dat hij zich serieus voorbereid heeft op de halve triatlon. “Ik heb 15 uur per week getraind met uiteraard speciale aandacht voor zwemmen en lopen. Ik vraag me soms af waarom ik eigenlijk met topsport ben gestopt,” vertelt Greg.

“Zwemmen en lopen zullen wel niet meteen mijn betere nummers zijn, maar ik heb er vertrouwen in. Ik ga alvast niet te hoog mikken. Toch hoop ik de opdracht af te werken in minder dan 4u30. Daarbij zou het fantastisch zijn als ik me zou kunnen kwalificeren voor het WK 70.3 Ironman van volgend jaar. Of ik me ooit zou voorbereiden op een volledige Ironman, dat is voor mij nog een open vraag. Er zou dan immers nog veel meer moeten getraind worden, niet evident toch voor iemand die volgend jaar de kaap van de veertig bereikt. Maar goed, zeg nooit nooit,” aldus Greg Van Avermaet. En ongetwijfeld zal er door Greg, Jelle en Sven ook gekeken worden naar het onderlinge resultaat.