Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Mets en Lore Vanclooster besluiten ‘last dance’ met winst in 5150 Ironman Knokke-Heist
Tom Mets en Lore Vanclooster winnaars van de 5150 Ironman Knokke-Heist (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Tom Mets en Lore Vanclooster besluiten ‘last dance’ met winst in 5150 Ironman Knokke-Heist

In hun allerlaatste kwarttriatlon, hun zogenaamde ‘last dance’, hebben Tom Mets én Lore Vanclooster zaterdag hun rijkgevulde carriere beëindigd op een hoogtepunt, want ze pakten allebei de overwinning in de 5150 Ironman Knokke-Heist, de triatlon over de kwartafstand als voorprogramma van de uitverkochte 70.3 Ironman Belgium die zondag plaatsvindt. Tom Mets haalde het van LTTD-Oilservice ploegmaat Sven Vandenbroucke en man in vorm Alexander Wouters. Lore Vanclooster klopte de verrassende Dali Cornelissen en dokter-triatlete Ines Van Troyen.

Om de historische zwintriatlon in ere te houden krijgt Knokke-Heist elk jaar naast de 70.3 Ironman Belgium ook een 5150 Ironman, een triatlon met 1.500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Na het zwemmen in de Damse Vaart in Sluis ging Tom Mets meteen aan de leiding, samen met zijn ploegmaat Sven Vandenbroucke. Tom Mets is aan zijn laatste topseizoen bezig en beëindigt zijn carriere in oktober in Kona. In zijn laatste kwarttriatlons kreeg hij vleugels want na 40 km fietsen had hij een mooie voorsprong op Sven Vandenbroucke.

In de 10 km lopen kwam Vandenbroucke niet echt dichterbij. Tom Mets stormde naar een meer dan verdiende overwinning, een mooie Belgische afsluiter van een bijzonder mooie carriere. Sven Vandenbroucke kwam als tweede over de streep en mocht meevieren met zijn ploegmaat, maar was zelf ook onder de indruk van het geweld van Tom Mets, nog ex-Belgisch kampioen op de halve afstand. Alexander Wouters, vorige week nog winnaar in de Zilvermeertriatlon in Mol op de sprintafstand, pakte een knappe derde plaats.

Bij de vrouwen ging Lore Vanclooster, de vrouw van Tom Mets, stevig aan de leiding. Ook Lore is bezig aan haar laatste seizoen. Zij doet nog een gooi naar het podium op het BK halve triatlon in Openlakes maar in Knokke-Heist sloot ze haar korte afstand carriere af op een hoogtepunt. Tom stond haar op te wachten aan de finish en samen zorgden ze voor een kippenvelmoment aan de finish. Al moesten ze wel snel weg na de finish want een ander triatlonkoppel had niet meteen de beste datum uitgekozen voor hun huwelijksfeest. Ines Van Troyen kwam als tweede over de streep, maar met de rolling start in het zwemmen was Dali Cornelissen net iets sneller.