Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
T100 Triathlon World Tour gaat plots van 8 naar 7 races, met Dubai als WK-finale
Marten Van Riel won de T100 San Francisco triatlon (foto: T100)
Nieuws

T100 Triathlon World Tour gaat plots van 8 naar 7 races, met Dubai als WK-finale

De groots aangekondigde T100 Triathlon World Tour loopt af op een sisser, want de PTO, de Professional Triathletes Organisation, slaagde er niet in om de organisatie van de Grand FInal rond te krijgen. Het gerucht ging lang de ronde dat de WK-finale in Oman zou plaatsvinden, maar officiële communicatie bleef uit terwijl er achter de schermen nog naarstig gezocht werd naar een andere lokatie. Maandag maakte PTO bekend dat de T100 Triathlon World Tour, het nieuwe WK long distance triatlon van PTO en World Triathlon, niet acht maar zeven races zal tellen dit jaar. De WK-finale verhuist naar Dubai op 16 en 17 november. En dat is een serieuze streep door de rekening van veel triatleten.

Voor het officiële wereldkampioenschap zouden de drie beste resultaten en de Grand Final meetellen, waar in plaats van 35 punten voor de winnaar 55 punten te verdienen zijn. Atleten werden wel verplicht om vijf races en de Grand Final mee te doen. Triatleten die meededen aan de Olympische Spelen in Parijs, zoals onze landgenoot Marten Van Riel, zouden dan vier races en de WK-finale mee moeten doen. Het aantal verplichte races is inclusief de finale nu teruggebracht naar vijf T100 triatlons en vier voor de olympische triatleten. Voor olympische triatleten die nog geen punten gescoord hebben, wordt het gemiddelde van hun twee wedstrijden genomen als score voor hun zogenaamde derde wedstrijd. Kan u nog volgen?

PTO probeert nog groots uit te pakken met de organisatie van de WK-finale in Dubai, waar voor de wereldkampioen een bedrag van 210.000 dollar ligt te wachten en een totale prijzenpot van 2 miljoen dollar. Maar na de beperkte publieke belangstelling, het wegvallen van live-uitzendingen op Eurosport, het afhaken van verschillende grote namen, vooral bij de vrouwen, en nu een wedstrijd minder en een nieuwe Grand FInal, is het eerste seizoen van de T100 Triathlon World Tour allesbehalve geslaagd te noemen.

Ondertussen zijn er nog de T100 Ibiza op 28 september (een week na het WK Ironman voor de vrouwen in Nice) en de T100 Lake Las Vegas op 19 oktober (een week voor het WK Ironman voor de mannen in Kona). In beide races komen Pieter Heemeryck en Marten Van Riel aan de start. Heemeryck staat momenteel vijfde in de stand, Marten Van Riel, die alleen San Francisco meedeed voor de Spelen in Parijs, staat op de 14de plaats.