Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen neemt revanche op Franse bodem met zilver in Grand Prix triatlon Quiberon
Jolien Vermeylen in actie voor Issy Triathlon in de Grand Prix triatlon van Quiberon (foto: FFTRI)
Nieuws

Jolien Vermeylen neemt revanche op Franse bodem met zilver in Grand Prix triatlon Quiberon

Jolien Vermeylen heeft afgelopen weekend de tweede plaats gepakt in de Lindahl Pro+ Triathlon Series, de vroegere Grand Prix triatlons, in het Franse Quiberon. Het was voor Jolien Vermeylen een mooie revanche op Franse bodem na de teleurstelling op de Olympische Spelen waar ze in de individuele triatlon niet voluit haar kans kon gaan door een valpartij en waar de Belgian Hammers uiteindelijk niet van start konden in de Mixed Team Relay. In Quiberon bewees ze nog altijd in topvorm te zijn, alleen de Francaise Sandra Dodet, die haar tweede GP zege op rij pakte, was net iets sneller. Bij de mannen was Noah Servais de beste Belg op de 13de plaats.

Jolien Vermeylen kwam na 750 meter zwemmen in de Atlantische Oceaan als eerste in de wisselzone samen met Lea Marchal. In de 20 km fietsen kregen ze gezelschap van een grote groep. Een kopgroep van een twintigtal triatleten stormde richting T2. In de 5 km lopen kregen we een spannende strijd tussen Jolien Vermeylen, Diana Isakova en Sandra Dodet. De Francaise had op het einde nog een cartouche over en pakte haar tweede overwinning op rij in de Lindahl Pro+ Series met vier seconden voorsprong op Jolien. Isakova werd derde op 13 seconden. Hannelore Willen werd 26ste en Lotte Vandekerckhove 73ste.

Bij de mannen ging de winst naar Dorian Coninx die in een enorme sprint afrekende met Pierre Le Corre en Aurelien Jem. Noah Servais werd de beste Belg op de 13de plaats op 44 seconden en Joris Basslé werd 19de.

Uitslag GP triatlon Quiberon