Arnaud Mengal vijfde in World Cup triatlon in Valencia, Cantero en Tertsch winnen
David Cantero wint de World Cup triatlon in Valencia (foto: World Triathlon)

De Belgische triatleet Arnaud Mengal is zaterdag vijfde geworden in de World Cup triatlon in Valencia, waar de 22-jarige Spaanse triatleet David Cantero voor eigen volk de winst pakte. Arnaud Mengal kwam nog heel dicht bij het podium na een sterke wedstrijd, maar werd vijfde op 22 seconden van de winnaar. Bij de vrouwen pakte de Duitse triatlete Lisa Tertsch de overwinning in de sprinttriatlon.

Mengal zat er na 750 meter zwemmen al goed bij en eiste zijn plaatsje op in een ruime kopgroep van meer dan 30 triatleten op het vlakke en technische parcours van Valencia. In de 5 km lopen was David Cantero de snelste. De jonge Spanjaard komt uit Valencia en zette voor eigen volk een snelle 14’16 neer op de 5 km. Hij pakte de winst in 49’48 met 11 seconden voorsprong op de Australiër Callum McClusky. In een spannende battle voor het brons haalde de Spanjaard Sergio Baxter het vlak voor zijn landgenoot Antonio Serrat en Arnaud Mengal, die op 5 seconden van het podium sneuvelde. Erwin Vanderplancke finishte als 31ste en Raf De Dobbelaere werd 39ste.

Bij de vrouwen won Lisa Tertsch met zeven seconden voorsprong op de Britse Olivia Mathias. De Francaise Candice Denizot werd derde. Er deden geen Belgische dames mee.