Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vincent Van De Walle en Sonja Skevin pakken winst In Flanders Fields triatlon in Ieper
Vincent Van De Walle wint In Flanders Fields triatlon in Ieper (foto: Eskimoo Triatlon Ieper)
Nieuws

Vincent Van De Walle en Sonja Skevin pakken winst In Flanders Fields triatlon in Ieper

De Belgische pro-Ironman triatleet Vincent Van De Walle en de Kroatische Sonja Skevin, die in Gent woont en werkt, hebben de Eskimoo In Flanders Fields triatlon in Ieper gewonnen. Daags na het Belgisch kampioenschap was ook de non-drafting kwarttriatlon van Ieper uitverkocht en ondanks de concurrentie van het BK daagden niet alleen ruim 400 triatleten op maar ook nog heel wat favorieten, met een speciale vermelding voor Jasper Sabbe die na een vijfde plaats op het BK zaterdag in Hofstade een dag later naar het podium liep in Ieper.

In de Ieperse vestingen vond zondag 15 september de Eskimoo In Flanders Fields Triatlon opnieuw plaats. De non-drafting kwarttriatlon gaat over 1.000 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Zoals elk jaar was er ook nu weer een pro wave van mannen en vrouwen die als eerste startten met nadien een rolling start voor de overige triatleten.

Loopduel tussen Van De Walle en Vandenbroucke

Vincent Van De Walle tussen Sven Vandenbroucke en Jasper Sabbe op het podium in Ieper (foto: 3athlon.be)
Vincent Van De Walle tussen Sven Vandenbroucke en Jasper Sabbe op het podium in Ieper (foto: 3athlon.be)

Sven Vandenbroucke was de snelste zwemmer van het pak. Samen met Sybren Baelde, Jasper Sabbe, Arno Lambrecht, Lars Baeyens en Remco Verbelen kwam hij na 13’34” uit de Kasteelgracht gekropen. Een tiental seconden later volgden Vincent Van de Walle en de jonge junior Maxim Devolder.

Er werd hard gefietst in Ieper, nochtans stond er op heel wat plekken toch wel wat wind en waren er 300 hoogtemeters. Vincent Van de Walle en Sven Vandenbroucke kwamen als eerste T2 binnengelopen met de fiets aan de hand. Ze vertrokken samen aan drie toeren lopen van 3,4 km. Achter hen volgde de heroptredende Sybren Baelde erg snel. Enkele tientallen seconden later zagen we ook Jasper Sabbe voorbijkomen.

Vooraan in de wedstrijd moest Sven Vandenbroucke Ironman-pro Vincent Van de Walle laten lopen. Vincent kon een knap tempo behouden en schreef zo de 13de editie van de Ieperse triatlon op zijn naam. Achter hem werd het nog erg spannend. Jasper Sabbe rukte zeer snel op en liep in de snelste looptijd naar een mooie tweede plek. Met gebalde vuisten kwam hij over de finish. Sven Vandenbroucke hield nog stand voor een derde plek. Sybren Baelde pakte een vierde plaats en Arno Lambrecht gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau voor zijn 30ste verjaardag 13 september met een knappe 5de plaats.

Indrukwekkende solo van Sonja Skevin

Sonja Skevin laat de champagne knallen op het podium in Ieper (foto; 3athlon.be)
Sonja Skevin laat de champagne knallen op het podium in Ieper (foto; 3athlon.be)

Bij de dames zagen we de hele wedstrijd een eenzame leidster in de race. Sonja Skevin kwam met twee minuten voorsprong op de nog jonge Emma Cottenie uit het water. Sonja zwom algemeen de 11ste (!) zwemtijd. Een knappe prestatie van de ‘Gummie Connaisseur’. Ze fietste ook enorm hard en begon zo aan de 10 kilometer lopen met een bonus van vijf minuten. Die voorsprong gaf ze natuurlijk niet meer weg. Ze liep comfortabel naar een erg knappe overwinning.

Haar LTTD-ploeggenote Emma Cottenie was de ‘best of the rest’. De nog steeds juniore deed het ook meer dan uitstekend en kreeg een mooie tweede plek als beloning. Opnieuw vijf minuten achter Emma kwam een tweede juniore als derde over de streep. Fleur Van De Keere zette ook een erg mooie prestatie neer! Naast al dat individueel geweld zagen we ook een spannende en sympathieke trio- en bedrijvenwedstrijd. Daar nam De Bende van Ellende de overwinning mee naar huis. Het Lentriac Team werd tweede en Three of a Kind werd mooi derde.

Pedro De Crock in actie in Ieper (foto; Eskimoo triatlon Ieper)
Pedro De Crock in actie in Ieper (foto; Eskimoo triatlon Ieper)

De organisatie wil graag nog eens uitdrukkelijk alle deelnemers, sponsors, vrijwilligers, supporters bedanken om er opnieuw een fantastische editie van te maken. Er was een opvallende rol voor onder andere Pedro Decrock die naast de hele coördinatie met de hulpdiensten, de technische dienst, het afhalen van materialen… ook nog eens een knappe prestatie neerzette met een tijd van net boven de 3 uur.

Uitslag In Flanders Fields triatlon Ieper