Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Timothy Van Houtem wint zware tot duatlon omgevormde Lé-Man full distance triatlon in Evian
Timothy Van Houtem wint de long distance triatlon van Evian (foto; Evian Triathlon)
Nieuws

Timothy Van Houtem wint zware tot duatlon omgevormde Lé-Man full distance triatlon in Evian

In een seizoen met ups en downs heeft de Belgische triatleet Timoty Van Houtem nog eens een mooi hoogtepunt bereikt, bijna letterlijk zelfs want er zaten een paar pittige cols in het parcours. Timothy Van Houtem kwam afgelopen weekend aan de start van de loodzware Lé-man triatlon in het Franse Evian en pakte onverwacht de overwinning. In de 180 km fietsen, met 3.800 hoogtemeters met onder andere de Col de Saxel, de Col de la Ramaz en de Corbier, pakte Van Houtem een voorsprong van 35 minuten en die stond hij niet meer af. “Winnen is altijd leuk, maar het hoofddoel in Evian was de aankomst bereiken en dat gevoel terug te krijgen van opnieuw ‘atleet’ te zijn. Missie geslaagd,” aldus Timothy.

“In de Lé-Man full distance werd het zwemmen anderhalf uur voor de start vervangen door 10 km lopen,” laat Timo weten. “Dit uit veiligheidsoverwegingen. De sterke wind gaf het Meer van Genève zee-allures.” Een duatlon speelde enigszins in het voordeel van de sterke loper die Van Houtem is, en het zorgde ervoor dat hij meteen goed in de wedstrijd zat.

“Van bij de start nam ik samen met de Zwitser Christophe Martignier het commando,” legt Timo uit. “Samen bereikten we ook de eerste wissel. Eens op de fiets liep de weg meteen omhoog en zette ik mijn weg alleen voort. In de 180 km fietsen kregen we adembenemende passages, met de eerste sneeuw, over de Col de Saxel, Col de la Ramaz, Corbier. Mijn voorsprong was opgelopen tot een 35-tal minuten. De afsluitende marathon was vooral mentaal lastig. Volledig leeg bereikte ik na 9u24’06 als winnaar de aankomst.”

Timothy Van Houtem won de Lé-man met meer dan 38 minuten voorsprong op de Zwitserse triatleet Christophe Martignier. De Fransman Jordane Laborie werd derde op 1u17′ van Timo. “Winnen is altijd leuk, maar het hoofddoel in Evian was de aankomst bereiken en dat gevoel terug te krijgen van opnieuw ‘atleet’ te zijn. Missie geslaagd. Seizoen 2024 blijft desondanks mislukt, maar we gaan verder met van “niets” nog “iets” proberen te maken,” aldus nog Timothy Van Houtem.

Uitslag Lé-man full distance triatlon Evian 2024