Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lekke band topfavoriete Anne Haug in WK Ironman Nice zwengelt discussie over support weer aan
Anne Haug krijgt haar lekke band niet gerepareerd in het WK Ironman in Nice (foto: screenshot 3athlon.be)
Extra

Lekke band topfavoriete Anne Haug in WK Ironman Nice zwengelt discussie over support weer aan

De Duitse triatlete Anne Haug was de huizenhoge favoriete voor het wereldkampioenschap Ironman in Nice, maar een lekke band besliste er helaas anders over. Check zeker het onderstaande filmpje van het bewuste moment waarop Anne Haug beseft dat ze haar band niet meer hersteld krijgt en het verschil met de koploopsters al veel te groot is geworden. Je ziet als het ware op haar gezicht de droom uit elkaar spatten. Of Anne Haug opnieuw wereldkampioene had kunnen worden, zullen we nooit weten. Dat de pech van Haug de wedstrijd beïnvloedde is wel duidelijk.

Geen bike mechanics in de buurt

Winnares Laura Philipp was supersterk, maar het had op zijn minst een mooi en mogelijk spannend duel tussen de twee Duitse triatletes opgeleverd. Het filmpje van de opgevende Anne Haug die haar fiets over het hekken tilt, wordt ondertussen gretig gedeeld op social media. En in de commentaren wordt de discussie weer aangezwengeld rond support in (Ironman) triatlons. In triatlonwedstrijden moet een triatleet zelf zijn pech verhelpen en is zogenaamde ‘outside assistance’ verboden.

Op sommige wedstrijden zijn er wheel stations waar je een reservewiel kan afgeven, maar als je ver uit de buurt bent, dan is dat ook geen oplossing. In het geval van Haug vroegen veel mensen zich af waarom de Duitse niet terug naar de wisselzone kom, maar zelfs daar is normaalgezien een wielwissel niet toegestaan. Maar in haar geval had een bike mechanic in de buurt wel kunnen helpen. In veel Ironman wedstrijden zijn er een tweetal bike mechanics op de motor op het parcours of is er bij één aid station wel een bike mechanic. Misschien moet er toch eens nagedacht worden over meer bike mechanics of volgwagens bij de pro’s, al blijft het natuurlijk complex met alle verschillende producenten en materialen die de pro’s gebruiken.

Extra

Lekke band topfavoriete Anne Haug in WK Ironman Nice zwengelt discussie over support weer aan