Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Camille Roman en Lennert Cappan winnen triatlon Hengstdijk, 3MD en SP&O Mechelen winnen finale T3 Series
Camille Roman wint de kwarttriatlon in Hengstdijk (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Camille Roman en Lennert Cappan winnen triatlon Hengstdijk, 3MD en SP&O Mechelen winnen finale T3 Series

LTTD-triatleet Lennert Cappan en BMT-triatlete Camille Roman hebben zondag de kwarttriatlon van Hengstdijk gewonnen. Belgisch kampioene kwarttriatlon Hannelore Willen en KTT-Nederlander Ian Pennekamp pakten dan weer de individuele overwinningen in de finale van de T3 Team Triatlon Series, waarin 3MD bij de vrouwen en SP&O Mechelen het ploegenklassement wonnen. Hengstdijk bij Hulst was zondag niet alleen het decor voor de finale van de T3 serie, maar dus ook voor de kwarttriatlon van Bro.Go, die daarvoor het gezelschap kreeg van het eerste zonnetje van de herfst.

Hannelore Willen geeft titel extra glans

Zoals gebruikelijk in de T3 kregen we een sprinttriatlon om duimen en vingers van af te likken. Mit Wittemans, Lotte Minnebo, Rhune Vansteenkiste, Hasse Fleerackers en kersvers Belgisch Kampioene kwarttriatlon Hannelore Willen kwamen als quintet uit het water. Ze moesten in de eerste kilometers op de fiets de terugkomst van Odil Wittemans tolereren. Op het vlakke en open parcours breidde dit zestal hun voorsprong uit tot anderhalve minuut.

Eens in de wisselzone liet Willen al gauw merken dat haar Belgische titel geen one-hit wonder bleek. Ze kon al gauw weglopen van de rest. Ook al bleef Fleerackers steeds mooi op 10”, toch liep Willen onbedreigd naar de winst waardoor Fleerackers tweede werd. Voor het laatste plaatsje op het podium zagen we een lange sprint tussen Minnebo en Mit Wittemans; deze laatste mocht uitendelijk het podium mee op ten koste van Minnebo en Vansteenkiste. Het dagklassement bij de ploegen werd dan ook gewonnen door 3MD, voor SP&O Mechelen.

Ian Pennekamp klopt de Belgen

Bij de heren doken 60 atleten het water in. Het TriGT duo Lemmens en Denteneer kwamen autoritair vooraan uit het water, maar moesten de aanwezigheid van Joris Basslé, Ilio Kopriva en Dries Cannaerts dulden. Deze vijf konden het toch een ronde uithouden op de fiets, maar de wind begon meer en meer vrij spel te krijgen. Zo kregen we dan ook een hergroepering met daarbij alle favorieten.

Bij aanvang van het lopen nam Denteneer het voortouw omdat te trachten zijn team nog naar de eindoverwinning te loodsen. In deze inspanning kreeg hij echter Ian Pennekamp niet los. Dieter Boeye had niet de beste wissel, maar kwam mondjesmaat richting de kop van de wedstrijd. Bij aanvang van de laatste ronde plaatste Pennekamp de definitieve tussensprint en nam zo de winst. Dieter Boeye  liep mooi naar de tweede plaats en verwees zo Peter Denteneer naar het laatste plaatsje op het podium. De SMO-Scott tandem Basslé en Sabbe vervolledigden de top-5. Het dagklassement werd gewonnen door SP&O, die op het podium het gezelschap kregen van KTT en SMO-Scott.

Lennert Cappan man in vorm

’s Ochtends werd de  non-drafting kwarttriatlon gewonnen door Lennet Cappan. De man in vorm verloor niet veel tijd in het water, en reed op de fiets alweer als een speer naar de leiding. Met een bonus van meer dan twee minuten op Jonas de Wachter leken de kaarten met zekerheid geschud. Maar dat was buiten Jelle De Wispelaere gerekend die met een knaller van een looptijd zeer dicht kwam. Helaas kwam hij echter 10” tekort op Cappan en bijgevolg voor de winst. Jonas de Wachter consolideerde en werd mooi derde voor Quinten Dewaele en Matteo de Ridder.

Camille Roman pakt opnieuw overwinning

Bij de dames zagen we belofte Camille Roman als eerste finishen. Ze kwamen ook als eerste uit het water, maar ze moest de duitstalige Steff Jansen op de fiets laten gaan. In de afsluitende 10 km liep Roman al weer gauw naar de leiding en pakte zo een mooie zege in Hengstdijk. Steff Jansen pakt een mooie tweede plaats. In de strijd voor brons zagen we eerst Myrthe de Ruijsscher als grootste kanshebber, maar dat was zonder Anneleen Bollé gerekend en de remonterende Anne-Sophie Jammaer gerekend.

Uitslag triatlon Hengstdijk 2024

Nieuws

Camille Roman en Lennert Cappan winnen triatlon Hengstdijk, 3MD en SP&O Mechelen winnen finale T3 Series