Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten pakken 7 medailles op Europees kampioenschap triatlon in Vichy
Claire Michel neemt een selfie met een deel van Team Belgium op het EK triatlon in Vichy (foto: Claire Michel)
Nieuws

Belgische triatleten pakken 7 medailles op Europees kampioenschap triatlon in Vichy

Het Belgium3Team heeft de Europese kampioenschappen triatlon in het Franse Vichy afgesloten met een mooi aantal van zeven medailles, waaronder twee gouden medailles op het EK sprinttriatlon voor Theo Voogd en William Didier. Verder was er nog een keer zilver en vier keer een bronzen medaille. Wij lijsten graag nog even alle medaille-winnaars op:

Op kop kregen we uiteraard Wim De Paepe, die brons pakte in de PTS2-categorie in het EK paratriatlon, ondanks een penalty en een valpartij op het uitgeregende parcours. Gelukkig waren de omstandigeden in de namiddag iets beter voor de age group triatleten in het EK kwarttriatlon. En zo volgden er nog drie bronzen medailles. Emilien Gilbert pakte brons bij de M20, Geoffrey Marrion haalde brons in de M45 categorie en in de F30 leefdtijdsgroep was er brons voor Laura Pieroni. Er waren ook nog chocolade medailles dankzij de 4de plaatsen voor Joris Aerden bij de M30, Noah Liegois bij de M18 en Marie Moreau bij de F20.

2 titels op EK sprinttriatlon

Eerder op het weekend was er ook al het Europees kampioenschap triatlon en daarin vielen twee Belgische Europese titels te vieren. Bij de M18 was er goud voor Theo Voogd. William Didier pakte de Europese titel bij de M55 en Joris Aerden zorgde voor zilver bij de M30.

Uitslagen EK triatlon 2024