Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen na 7de plaats op EK triatlon: “Lopen ging erg goed, totdat ik krampen kreeg”
Jolien Vermeylen finisht 7de in het EK triatlon in Vichy (foto: Europe Triathlon/pianfsportvision)
Nieuws

Jolien Vermeylen na 7de plaats op EK triatlon: “Lopen ging erg goed, totdat ik krampen kreeg”

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen werd dit weekend zevende op het Europees kampioenschap triatlon in Vichy, in principe een mooi resultaat, al had er in principe meer ingezeten. De KTT-triatlete werd geplaagd door krampen tijdens het lopen en in plaats van voor een medialle te strijden, was het vooral op karakter de finish halen en alsnog zevende worden. “Het was toch wel jammer, want er zat echt wel veel meer in. Ik voelde mij verder ook heel goed tijdens de race. Door die krampen ben ik best wel teleurgesteld,” zegt Jolien in een uitgebreide reactie.

“Begin van het lopen ging supervlot”

“Het zwemmen ging goed, al waren er veel meer golven in de wedstrijd dan tijdens de verkenning, wat er wel voor zorgde dat het zwemmen wat chaotischer was dan ik eigenlijk eerst had gedacht,” vertelt Jolien. “Ik heb een goeie eerste wissel gedaan en op de fiets waren we weg met een groep van zes. We hebben heel goed samengewerkt. Op een gegeven moment hadden we zelf 1’10 voorsprong op de achtervolgende groep.”

Na het fietsen zag het er dan ook goed uit voor de medaillekansen van Jolien, maar het lopen verliep helaas niet volgens plan. “We kwamen met een ruim een minuut voorsprong van de fiets. Het begin van het lopen ging eigenlijk supervlot, of toch zeker de eerste kilometer. Ik dacht, ik begin te lopen aan een tempo wat ik zeker kan volhouden. Dat voelde eigenlijk heel goed, tot ik krampen kreeg in mijn benen. Dat was natuurlijk niet ideaal. Toen zijn wat atletes mij voorbij gelopen waardoor ik uiteindelijk vijfde lag. Na een tijd gingen de krampen over en ik verwachtte dat ik weer door kon lopen. Zo kon ik opnieuw opschuiven naar de vierde plaats met wat voorsprong op de vijfde. Maar dan kreeg ik opnieuw krampen.”

“Kramp in quadriceps, kon geen grote passen meer nemen”

Uiteindelijk liep Jolien op karakter naar de finish en naar een zevende plaats. “Ik had krampen in mijn quadriceps en kon echt geen grote passen meer nemen. Ik was gewoon nog aan het hopen dat ik de aankomst zou halen op dat moment. Daarbij ben ik heel wat tijd verloren. Uiteindelijk ben ik zevende geworden. Ik ben blij met de manier waarop ik heb geracet, maar het was toch wel jammer, want er zat echt wel veel meer in. Ik voelde mij verder ook heel goed tijdens de race. Door die krampen ben ik best wel teleurgesteld op dit moment.”

Toch sluit ze af op een positieve noot. “Het gevoel was erg goed bij het zwemmen en het fietsen, en zelfs in het lopen voelde ik me heel goed, totdat ik dus die krampen kreeg. Ik hoop dat ‘de moteur’ in elk geval goed is. Voor de World Triathlon Cup in Rome (op 5 en 6 oktober – redactie) is het maar 5 km lopen en dat zie ik alvast heel erg zitten. En tegen de Grand FInal (van 17 tot 20 oktober in Torremolinos – redactie) hoop ik revanche te kunnen pakken, mét 10 km lopen,” legt Jolien uit.

Geen WTCS China, wel World Cup in Rome

Vrijdag is er eerst nog de WTCS triatlon van Weihai in China, maar die laat Jolien links liggen. “Weihai kwam minder goed uit in mijn kalender. Dan had ik 4 races na elkaar en dat is net te veel. Ik vond het jammer dat ik deze dan niet kon doen, maar dat was in z’n geheel wel de beste optie. Ik ben ook blij dat ik die Franser GP’s heb gedaan met het team (waarin ze in de laatste twee races 2de en 4de werd – redactie). Rome was vorig jaar super leuk, dus daar kijk ik sowieso naar uit. Mijn WTCS ranking is dit jaar oké, ik denk misschien zelfs het beste ooit tot nu toe, maar nog niet top. In Yokohama was ik wat ziek en in Parijs ben ik gecrasht. Dus dan begin ik volgend jaar wel weer aan die WTCS races, al doe ik dus wel de Grand Final nog zeker mee,” aldus Jolien.