Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alex Yee en Lisa Tertsch winnen WTCS triatlon in Weihai, Claire Michel elfde
Alex yee wint de WTCS triatlon van Weihai (foto: World Triathlon)
Nieuws

Alex Yee en Lisa Tertsch winnen WTCS triatlon in Weihai, Claire Michel elfde

In de nacht van donderdag op vrijdag Belgische tijd werd in het Chinese Weihai de voorlaatste WTCS triatlon van de World Triathlon Championship Series gehouden. De Britse triatleet Alex Yee pakte een knappe overwinning al was er van een olympisch revanche duel nooit sprake, want Hayden Wilde finishte met veel moeite pas zevende. Bij de vrouwen pakte de Duitse triatlete Lisa Tertsch de winst in een dun vrouwenveld. Onze landgenote Claire Michel werd knap elfde op het lastige parcours.

Geen olympisch duel bij de mannen

Na 1.500 meter zwemmen in zee werd de WTCS triatlon van Weihai vooral gekenmerkt door een heuvelend fietsparcours en dat zorgde er deze keer voor dat de kopgroep nog eens buiten schot bleef. Alex Yee zat wel mee bij de 11 koplopers, Hayden Wilde volgde in een eerste groep op 1’25. Onze landgenoot Arnaud Mengal kwam in een tweede groep terecht die pas op 3 minuten van de kopgroep T2 bereikte. Hij liep alsnog naar de 27ste plaats.

Alex Yee ging in de 10 km lopen meteen aan kop en liet niemand meer terugkomen. De olympische kampioen pakte een verdiende overwinning in China in 1u48’21 en deelde zo toch een flinke tik uit aan Hayden Wilde in de strijd om de wereldtitel. Die strijd wordt beslist op 19 en 20 oktober in de Grand Final in Torremolinos. De Fransman Leo Bergere werd op 46 seconden tweede en de Braziliaan Miguel Hidalgo pakte zijn eerste WTCS-podium ooit met een derde plaats op 57 seconden van Yee. Hayden Wilde werd pas zevende. Hij kwam na het zwemmen in de tweede groep terecht en had het lastig op het zware fietsparcours.

Uitslag WTCS triatlon Weihai mannen

Lisa Tertsch klopt Britse favorietes

Bij de vrouwen stonden er slechts 26 triatletes aan de start. In het zwemmen kregen we een ruime kopgroep met de Duitse triatlete Lisa Tertsch op kop én met Claire Michel die op 11 seconden van Tertsch uit het water kwam en meteen mee was met de leidsters. In het fietsen kwam er verder geen afscheiding meer vooraan. Een kopgroep van 17 triatletes kwam in T2 toe met meer dan twee minuten voorsprong op de achtervolgsters. In de 10 km lopen was Lisa Tertsch sneller dan topfavorietes Beth Potter en Georgia Taylor-Brown.

Lisa Tertsch won de WTCS triatlon van Weihai in 2u04’42 met 17 seconden voorsprong op de Britse Beth Potter. Haar landgenote Georgia Taylor-Brown werd derde op 58 seconden. Claire Michel liep in haar voorlaatste WTCS-race uit haar carriere naar een mooie elfde plaats op 2’05 van Tertsch.

Uitslag WTCS triatlon Weihai vrouwen

Nieuws

Alex Yee en Lisa Tertsch winnen WTCS triatlon in Weihai, Claire Michel elfde