Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens gaat Marten Van Riel achterna en maakt debuut in T100 Lake Las Vegas triatlon
Jelle Geens wordt tweede in de 70.3 Ironman Zell-am-See (foto; Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images for Ironman)
Nieuws

Jelle Geens gaat Marten Van Riel achterna en maakt debuut in T100 Lake Las Vegas triatlon

Op 19 oktober staat met de T100 Lake Las Vegas triatlon de voorlaatste manche van de T100 Triathlon World Tour op het programma en naast Marten Van Riel en Pieter Heemeryck krijgen we daar nog een extra Belgische triatleet aan de start. Jelle Geens maakt in Henderson, Lake Las Vegas zijn debuut in de T100 Triathlon World Tour. Hij is nog niet officieel aangekondigd als wild card triatleet, maar hij staat wel al op de startlijst van World Triathlon en dus wordt het voor de Belgische supporters extra uitkijken naar Snelle Jelle, in een eerste rechstreeks duel met zijn olympisch maatje Marten.

Triatleten Marten Van Riel en Jelle Geens, die jarenlang de boegbeelden zijn geweest van het Belgische triatlon op olympisch niveau, hebben de laatste tijd al een paar keer mooie successen behaald op de langere afstand. Maar tot een rechtstreeks duel op de langere afstand is het tussen de twee Belgen nog niet gekomen. Daar komt op 19 oktober verandering in, want dan doet Jelle Geens zijn eerste triatlon in de T100 Triathlon World Tour, de T100 Lake Las Vegas over de 100 km afstand, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Jelle moest de laatste tijd vooral in de halve marathon nog wat leergeld betalen op de long distance, maar misschien ligt de 18 km lopen hem nog wat beter.

Jelle Geens werd dit jaar 4de in de 70.3 Ironman Oceanside, pakte de derde plaats in het EK 70.3 in Tallinn en werd tweede in de 70.3 Ironman Zell-am-See. Met die resultaten steeg Snelle Jelle naar de 24ste plaats in de PTO World Ranking en dat levert hem nu zijn eerste wild card op voor de T100 Triathlon World Tour. Van Riel pakte afgelopen weekend de winst in de T100 Ibiza triatlon en is dé topfavoriet voor de T100 Lake Las Vegas.