Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Belgische paratriatlete Gitte Welslau pakt meteen winst in allereerste World Triathlon Para Cup in Alhandra
Gitte Welslau een week geleden tijdens de kwalificatie testen voor de PTS2 paratriatlon categorie (foto: Gitte Welslau RR)
Nieuws

Jonge Belgische paratriatlete Gitte Welslau pakt meteen winst in allereerste World Triathlon Para Cup in Alhandra

De jonge Belgische paratriatlete Gitte Welslau kreeg nog maar een week geleden haar PTS2-kwalificatie en pakte zaterdag in het Portugese Alhandra meteen haar allereerste overwinning in de World Triathlon Para Cup waarin ze vanaf nu dus officieel mag uitkomen. Toegegeven, Gitte was de enige in het PTS2 startveld bij de vroiuwen, maar winnen is winnen en haar prestatie mocht er zijn, zeker gezien haar jonge leeftijd. Gitte is nog maar 16 jaar en heeft dus een mooie toekomst voor zich, wellicht al op de Paralympics in Los Angeles in 2028.

Gitte is in korte tijd uitgegroeid tot één van de boegbeelden van de jeugdwerking van KTT. Ze viel al meermaals op bij het Kempisch Triatlon Team, vooral dankzij haar karakter en doorzettingsvermogen, maar ook door haar glimlach in en buiten de wedstrijden. Ze is dan ook erg geliefd bij haar collega triatleten en werd in de triatlons in eigen Viersel en in andere races altijd hard aangemoedigd.

Zaterdag kregen Gitte en coach Adam Lambrechts de bekroning van al het werk richting de PTS2-kwalificatie, ook al was het dus in haar categorie een eenzame race. Maar met een zwemtijd van 16’16 op de 750 meter, een mooie 42’44 over de 19 km fietsen en 27’41 op de 5 km lopen, het lastigste onderdeel wegens haar handicap, kwam Gitte uit op een degelijke 1u31’08. Het WK paratriatlon volgende week in Torremolinos komt nog een beetje te vroeg voor de jonge Belgische, maar we kijken nu al uit naar haar verdere paratriatlon races!

Uitslag World Triathlon Para Cup Alhandra