Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet en Lisa Isebaert maken favorietenrol waar in BK crossduatlon in Geel
De top-3 van het BK cross-duatlon in Geel (foto: 3athlon.be)
Multisports

Thibaut De Smet en Lisa Isebaert maken favorietenrol waar in BK crossduatlon in Geel

Op het BK cross-duatlon in Geel heeft Thibaut De Smet zijn nationale titel verlengd na een mooi en spannend duel met Ironman-pro-triatleet Tim Van Hemel. Bij de vrouwen was uittredend kampioene Lisa Isebaert een klasse te sterk, zelfs tegen Lotte Claes, de pro-wielrenster die zich na het WK wielrennen in Zurich nog eens aan een BK cross-duatlon waagde. Helaas waren er voor de cross-duatleten geen medailles van BE3, de Belgische triatlonfederatie, een feit wat organisator Koen Bens aanhaalde tijdens de ceremonie en wat hem een daverend applaus opleverde. Want voor het overige was het weer een toporganisatie met een mooi, technisch parcours.

Bij de mannen gingen topfavorieten Thibaut De Smet en Tim Van Hemel redelijk gelijk op in de eerste run, maar in het mountainbiken maakte Thibaut het verschil. Uiteindelijk bleef het verschil lang rond de 25 seconden waardoor het de hele tijd spannend bleef, maar in de laatste van de 6 ronden fietsen op het technische parcours sloeg De Smet een definitieve kloof. Ook in de tweede run geraakte Van Hemel niet meer dichtbij. Thibaut De Smet pakte voor het tweede jaar op rij de Belgische titel cross-duatlon, zijn derde duatlon-podium op twee weken tijd na goud op het BK long distancve en zilver op het BK sprintduatlon. Tim Van Hemel werd tweede op 1’38. De verrassende Jonas Vanderhaeghe pakte het brons voor Lucas Van Deynze en de verrassende junior Otto Teulingkx.

Lisa Isebaert verlengt titel

Lisa Isebaert wint het BK cross-duatlon in Geel (foto: 3athlon.be)
Lisa Isebaert wint het BK cross-duatlon in Geel (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen stond er geen maat op Lisa Isebaert. Zij bouwde haar voorsprong op Lotte Claes elke ronde een beetje uit en kon aan de afsluitende run beginnen met een comfortabele voorsprong. Lisa Isebaert verlengde haar nationale titel met ruime voorsprong op Lotte Claes. De Atriac-atlete Lien Boeykens spurrte in de laatste 100 meter nog voorbij plaatselijk favoriete Anneleen Van der Schoeppen voor het brons.

Uitslag BK cross duatlon Geel