Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet wordt 13de in eerste T100 triatlon, Taylor Knibb weer oppermachtig in Lake Las Vegas
Taylor Knibb wint de T100 Lake Las Vegas triatlon (foto: T100/That Cameraman)
Nieuws

Hanne De Vet wordt 13de in eerste T100 triatlon, Taylor Knibb weer oppermachtig in Lake Las Vegas

De Belgische triatlete Hanne De Vet is zaterdagochtend plaatselijke tijd 13de geworden in de T100 Lake Las Vegas triatlon, haar eerste race in de T100 Triathlon World Tour. De Toyo Tires-triatlete hield redelijk goed stand op het lastige fietsparcours in deze triatlon over 100 km, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Voor de overwinning was het na 5 km fietsen al duidelijk. Taylor Knibb was opnieuw een klasse te sterk en pakte haar derde T100 overwinning op rij. Zij is nu dé absolute favoriete om in de Grand Final in Dubai de long distance triatlon wereldtitel te pakken.

Taylor Knibb kwam in de voeten van Haley Chura, Flora Duffy en Taylor Spivey uit het water in Lake Las Vegas in Henderson na een snelle 2 km zwemmen. Hanne De Vet leidde de achtervolging en kwam op 1’15 als vijfde in de wisselzone. Met een snelle wissel ging Flora Duffy heel even aan de leiding, maar na vijf kilometer fietsen stelde Taylor Knibb zoals verwacht orde op zaken. De Amerikaanse reed de tegenstand alweer aan diggelen en kwam met een voorsprong van 4’55 op Lucy Byram en 5’19 op Julie Derron in T2 binnen.

Ondertussen sneuvelden heel wat atletes op het pittige parcours in South Nevada, door valpartijen, lekke banden, mechanische pech en een slechte dag. Bovendien kregen Lucy Byram en Flora Duffy een blauwe kaart wegens drafting wat hen telkens een penalty van een minuut opleverde. Hanne De Vet hield ondertussen goed stand rond de zevende, achtste positie. De Toyo Tires-triatlete wisselde als negende op 14 minuten van Taylor Knibb.

In de 18 km lopen kwam de overwinning van Taylor Knibb niet echt meer in gevaar Vice-olypisch kampioene Julie Derron was wel de snelst lopende vrouw van het hele veld, maar Knibb verloor niet echt veel tijd. Halfweg het lopen was het verschil net iets minder dan 4 minuten. Lucy Byram voelde ondertussen de hete adem van Flora Duffy in haar nek in de strijd om de derde plaats. Hanne De Vet moest ondertussen Kate Curran en Marlene De Boer voor zich dulden.

Taylor Knibb pakte na San Francisco en Ibiza haar derde T100 overwinning in 3u37’03. Julie Derron was de beste van de rest op 2’14. Flora Duffy werd derde op exact 7 minuten van Knibb. Lucy Byram werd vierde en Taylor Spivey vijfde, voor Paula Findlay en Laura Philipp, die in het lopen nog flink wat triatletes opraapte. In dat sterrenveld liep Hanne De Vet naar een degelijke 13de plaats op 21’04, niet zo ver achter Anne Haug.