Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Ironman week in Kailua-Kona van start met Ho’ala Swim, Sam Laidlow én Menno Koolhaas meteen op afspraak
Stenn Goetstouwers in de groep tijdens de Ho'Ala Swim in Hawaii (foto: Tom Mets)
Nieuws

WK Ironman week in Kailua-Kona van start met Ho’ala Swim, Sam Laidlow én Menno Koolhaas meteen op afspraak

Het wereldkampioenschap Ironman komt nu wel heel dichtbij want zondag werd de wedstrijdweek in Hawaii geopend met de traditionele Ho’ala Swim race, een zwemwedstrijd over het 3,8 km lange parcours dat de triatleten zaterdag 26 oktober ook moeten afleggen tijdens het WK Ironman in de baai van Kona. De winst ging naar de Australische age grouper Sam Askey-doran. De Nederlander Menno Koolhaas won de eerste battle tussen de pro’s. Stenn Goetstouwers was de snelste Belg, al hadden we ook nog een paar straffe Belgische dames in de top-10.

Met de Ho’ala Swim is de laatste rechte lijn richting WK Ironman definitief ingezet. In alweer geweldige omstandigheden zwommen 772 triatleten bij de mannen en 100 vrouwen de 3,8 km van het Ironman-parcours in Kona. Menno Koolhaas gaf meteen zijn visitekaartje af. De debutant in Hawaii was de snelste bij de pro’s in 50’58. Uiteindelijk bleek de Australische age group triatleet Sam Askey-doran nog 26 seconden sneller. De Amerikaan Ben Kanute was drie seconden achter Menno de tweede pro voor de Duitser Finn Grosse-Freese én Sam Laidlow, die de vijfde tijd zwom.

Stenn Goetstouwers was de beste van de Belgische triatleten. De Tank van Wuustwezel realiseerde de 31ste tijd in 55’25. Jonas De Wachter kwam na 55’54 als 38ste uit het water. Zijn vriendin Karlien Claus zette de negende tijd neer bij de vrouwen in 1u08’53, al waren we nog meer onder de indruk van de jonge Renka De Wachter, die in 1u05’38 als derde mee op het podium mocht. De grote vraag is: kan Renka ook fietsen en lopen? 😀

Uitslag Ho’ala Swim 2024