Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vier Belgische age group medailles op WK triatlon in Torremolinos
Een grote delegatie Belgische triatleten bij het WK triatlon in Torremolinos (foto: Belgium3Team RR)
Nieuws

Vier Belgische age group medailles op WK triatlon in Torremolinos

De wereldkampioenschappen triatlon en de WTCS Grand FInals zitten er op in het Spaanse Torremolinos. Meer dan 100 Belgische triatleten deden mee aan de age group races en dat leverde uiteindelijk vier medailles op, met als hoogtepunt twee age group wereldtitels op hjet WK sprinttriatlon, al viel dat allemaal een beetje in het niet door het overlijden van twee triatleten tijdens dat WK. In het WK aquabike was er nog zilver en ook in het WK kwarttriatlon was er nog een Belgische medaille.

William Didier en Francoise Theate wonnen in het WK sprinttriatlon hun age group. William Didier had een enorme voorsprong in de M55 categorie. Francoise Theate was opnieuw uitstekend in de F60 categorie. Joris Aerden moest zich bij de M30 tevreden stellen met de chocolade medaille, hij werd vierde. In het WK aquabike pakte Julien Vanbellaiengh zilver in de M30 leeftijdsklasse. En er was ook nog een 5de plaats voor Lucca Monsieurs in de M18 age group.

In het WK kwarttriatlon pakte Sarah Verjans een mooie zilveren medaille in de M45 categorie. Ook Gerry Druyts deed het uitstekend. De ex-wielrenner had in België al een superseizoen en leek zelfs op weg naar een medaille op het WK maar in het lopen moest hij zich tevreden stellen met de 4de plaats bij de M30. Geoffrey Marrion werd 5de bij de M45.

Uitslagen WK’s Age Groupers Torremolinos