Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hannelore Willen en Adrien Deharre Belgisch kampioen sprinttriatlon in Libramont
De top-5 van het BK sprinttriatlon met centraal Belgisch kampioene Hannelore Willen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Hannelore Willen en Adrien Deharre Belgisch kampioen sprinttriatlon in Libramont

De jonge Waalse triatleet Adrien Deharre is zondag Belgisch kampioen sprinttriatlon geworden in Libramont na een spannend duel in het lopen met Dieter Boeye en een verrassend sterke Ibe Baelde. Bij de vrouwen was topfavoriete Hannelore Willen een klasse te sterk. Ze haalde het in het lopen met ruime voorsprong op mede-koploopsters Rhune Vansteenkiste en Odil Wittemans en werd verdiend Belgisch kampioene sprinttriatlon.

Hannelore Willen Belgisch kampioene

Bij de vrouwen kwamen vijf van de favorietes bijna samen uit het water, met Odil Wittemans en Hannelore Willen op kop. En zo kregen we een interessant kopgroepje van drie triatletes in de 20 km fietsen. Rhune Vansteenkiste probeerde daarin het verschil te maken, maar in het lopen was Hannelore Willen te sterk. Hannie pakte een verdiende Belgische titel sprinttriatlon in 1u09’26 met 1’12 op Rhune Vansteenkiste. Odil Wittemans pakte op 1’41 het brons voor Lotte Vandekerckhove en Laura Swannet, die eerste seniore werd na vier beloftes.

Uitslag BK sprinttriatlon vrouwen 2024

Adrien Deharre snelste loper

Adrien Deharre tussen Dieter Boeye en Ibe Baelde op het podium van het BK sprinttriatlon (foto: 3athlon.be)
Adrien Deharre tussen Dieter Boeye en Ibe Baelde op het podium van het BK sprinttriatlon (foto: 3athlon.be)

Adrien Deharre kwam na 750 meter zwemmen als derde uit het water achter een sterke Louis Uyttenhove en Peter Denteneer. Er vormde zich een select kopgroepje van een vijftal triatleten in de 20 km fietsen op een pittig parcours. In de 5 km offroad lopen kregen we een spannend duel tussen Adrien Deharre en Dieter Boeye. De jonge Waalse triatleet van het triatlon team van Braine bleek de snelste. Met een looptijd van 15’47 pakte Arien Deharre de Belgische titel sprinttriatlon met 12 seconden voorsprong op Dieter Boeye. De verrassende junior Ibe Baelde pakte het brons én de titel bij de U23 op 20 seconden van Deharre. Peter Denteneer werd tussen al het jonge geweld knap vierde voor Stef Corthouts en Seppe De Graef.

Uitslag BK sprinttriatlon mannen 2024