Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seine-soap gaat verder: verkenning zwemparcours olympische triatlon afgelast
Het zwemonderdeel van de triatlon in de Seine tijdens het olympisch testevent in Parijs (Foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Seine-soap gaat verder: verkenning zwemparcours olympische triatlon afgelast

De swim familiarisation, de verkenning van het zwemparcours voor de olympische triatlon, van zondagochtend is afgelast. Na de regen van de afgelopen dagen zat het er al aan te komen. Zondagochtend om 4 u. werd een nieuwe watertest gedaan en de kwaliteit van het zwemwater in de Seine bleek opnieuw onder het vereiste niveau te zitten. En dus werd besloten dat de swim familiarisation, die zondag om 8 u. op de planning stond, af te gelasten. Het zoveelste deel in de Seine-soap, terwijl dinsdag al de eerste triatlon op het programma staat, al is er dus een kans dat de individuele wedstrijden uitgesteld worden naar 2 augustus.

“De tests die in de Seine werden uitgevoerd, brachten waterkwaliteitsniveaus aan het licht die naar de mening van de internationale federatie World Triathlon onvoldoende garanties boden om de swim familiarisation te laten doorgaan”, zegt de organisatie in een persbericht. “Dit is het gevolg van de regen die op 26 en 27 juli in Parijs is gevallen. Gezien de weersverwachting voor de komende 48 uur hebben Paris 2024 en World Triathlon er vertrouwen in dat de waterkwaliteit weer onder de limiet zal zijn voor de start van de triatlonwedstrijden,” aldus het persbericht.