Sam Laidlow pakt verrassende zege in T100 Londen triatlon, Pieter Heemeryck naar knappe zesde plaats
Sam Laidlow won dit seizoen nog de T100 Londen triatlon (foto: T100)
Nieuws

De Franse triatleet heeft enigszins verrassend de winst gepakt in de T100 Londen triatlon, de eerste Europese manche van de T100 Triathlon World Tour, het officiële WK long distance triatlon van World Triathlon en de PTO. Laidlow werd pas nog tweede in de Ironman Vitoria-Gasteiz maar werd gediskwalificeerd omdat hij een penalty te laat uitzat. Hij valideerde wel zijn slot voor het WK Ironman in Hawaii. Twee weken later pakte hij een mooie zege in een spannend loopduel met Kyle Smith. Onze landgenoot Pieter Heemeryck kwam als tiende van de finish en liep nog naar een knappe zesde plaats.

Sam Laidlow maakte de wedstrijd als vanouds hard op de fiets, maar het leek er sterk op dat Kyle Smith hem nog zou terugpakken in de 18 km lopen. De T100 Londen triatlon bedroeg zoals altijd 100 km, met 2.000 meter zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Kyle Smith bleef heel lang op een halve minuut lopen van Sam Laidlow en kwam in de laatste 3 km lopen nog tot op twintig seconden, maar de Fransman hield stand.

Laidlow schreeuwde zijn vreugde uit aan de finish en pakte een geweldige overwinning in 3u13’38. Kyle Smith werd op 25 seconden tweede. Daniel Baekkegard werd derde voor Magnus Ditlev en Frederic Funk. Pieter Heemeryck kwam als tiende van de fiets, liep een hele tijd samen met Alistair Brownlee maar liet de tweevoudige olympische kampioen triatlon achter zich. Pieter Heemeryck werd heel mooi zesde in 3u19’09 op 5’21 van Laidlow. Youri Keulen leek op weg naar een mooie prestatie maar de Nederlander werd geplaagd door steken en verloor heel wat tijd in het lopen. Hij finishte nog wel 9de en doet daarmee alsnog een goeie zaak in het T100 klassement. Keulen staat net voor Heemeryck op de vierde plaats in het T100 klassement, waarin Magnus Ditlev aan de leiding gaat.