Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete wint derde jaar op rij Hageland Power triatlon, Friedel Cuypers beste vrouw in Aarschot
Tom Vander Hoogerstraete wint de Hageland Power triatlon van Aarschot (foto: Aarschot triatlon RR)
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete wint derde jaar op rij Hageland Power triatlon, Friedel Cuypers beste vrouw in Aarschot

Friedel Cuypers en Tom Vander Hoogerstraete hebben de Hageland Power triatlon gewonnen, de klassieker in Aarschot over de 1/3de afstand met 2.000 meter zwemmen, 60 km fietsen over een lastig parcours en 15 km lopen. Voor Tom Vander Hoogerstraete was het al het derde jaar op rij dat hij zegevierde in Aarschot en ook dit keer werd het een zege met overmacht. Friedel Cuypers maakte in het fietsen een achterstand van 4 minuten na het zwemmen goed en stormde dan ook net zoals vorig jaar naar een verdiende overwinning.

Friedel Cuypers maakt 4 minuten goed in het fietsen

De Nederlandse Marleen van Roessel won twee jaar geleden de Hageland Power triatlon. Nu leek het er ook lange tijd op dat de Nederlandse triatlete voor de zege zou strijden. Ze had na het zwemmen ruim 4 minuten voorsprong op Friedel Cuypers, maar die reed het gat dicht in de 60 km fietsen. De Leuvense wisselde met kleine voorsprong op van Roessel maar liep in de 15 km lopen al snel verder uit. Cuypers pakte de overwinning in 3u16’09 met net geen vier minuten voorsprong. Marleen van Roessel werd op 3’51 tweede. Evelyn Bosch werd derde in 3u22’51 voor Heleen Boels en Sarah Goossens.

Vander Hoogerstraete domineert opnieuw

Bij de mannen gingen Tom Vander Hoogerstraete en kersvers militair triatlonkampioen Stef Corthouts samen aan de leiding in de 2 km zwemmen. In het fietsen stond er als vanouds geen maat op aero-specialist Vander Hoogerstraete. Hij pakte 4’30 voorsprong op Stef Corthouts en hield nog een groot stuk van die bonus vast in de 15 km lopen. Tom Vander Hoogerstraete pakte voor het derde jaar op rij de overwinning in 2u45’45 met 4’14 voorsprong op Corthouts. Voor de derde plaats kregen we nog een mooi duel met Dennis Laerte die voor eigen volk de derde plaats pakte, voor Seppe Odeyn en Pieter Luyckx.

Wout en Lotte winnen sprinttriatlon

In de Plas triatlon, de sprinttriatlon, won Wout Van Nuffelen voor Remco Verbelen en Matthias Vandecauter. Lotte Vandekerckhove won bij de vrouwen met meer dan 4 minuten voorsprong op Jitka Laurent en Johanna Vercammen.

Uitslagen triatlon Aarschot 2024