Hanne De Vet opnieuw op podium in 70.3 Ironman Maine, slot voor WK 2025 al binnen
Toyo Tires-triatlete Hanne De Vet (r) op het podium van de 70.3 Ironman Maine (foto: Ironman)

2024 is een droomseizoen voor Toyo Tires-triatlete Hanne De Vet die in haar eerste echte long distance triatlon seizoen de podiumplaatsen blijft opstapelen. Afgelopen weekend werd ze knap derde in de 70.3 Ironman Maine, een halve triatlon waarin ze lang aan de leiding ging, maar in het lopen uiteindelijk op kleine achterstand van twee topatletes als derde finishte. Het leverde de triatlete uit Wuustwezel meteen een rechtstreeks slot op voor het WK 70.3 Ironman in Marbella volgend jaar.

Hanne ging in de 1.900 meter zwemmen aan de leiding en kwam na 19’52 uit het water met een groepje triatletes in haar zog. Topfavoriete Sarah True volgde op 14 seconden. In de 90 km fietsen reed Vetje 2’48 weg van Sarah True. Gabrielle Lumles volgde als derde op 3’12. Daarachter zat Jeanni Metzler in een groepje op meer dan 4 minuten. In de halve marathon liep Sarah True het gat dicht na zo’n 12 km lopen. Hanne bleef nog een tijdje aanklampen maar moest de Amerikaanse toch laten gaan. Met nog 3 km te gaan kwam ook Jeani Metzler op en over De Vet. Sarah True won de 70.3 Ironman in 4u12’01 met nog 41 seconden voorsprong op een snelle Metzler. Hanne De Vet werd knap derde op 1’10, op slechts 29 seconden van de tweede plaats.

Bij de mannen pakte Ironman Lake Placid winnaar Trevor Foley een week later nog eens stevig uit. De Amerikaanse triatleet won de 70.3 Ironman Maine in 3u39’27 met 3’25 voorsprong op zijn landgenoot Matthew McElroy. De Nieuw-Zeelander Sam Osborne werd derde.