Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Andre Lopes krijgt Hawaii slot na doping inbreuk Rodriguez, uitslag Ironman Texas nog niet aangepast
Rodriguez tussen Patrick Lange en Clement Mignon op het podium van Ironman Texas (foto: Kyle Rivas/Getty Images for IRONMAN)
Nieuws

Andre Lopes krijgt Hawaii slot na doping inbreuk Rodriguez, uitslag Ironman Texas nog niet aangepast

Dinsdag raakte het nieuws bekend dat de Mexicaanse triateet Tomas Rodriguez betrapt werd op het gebruik van het verboden middel Clomiphene bij de Ironman Texas, waar de jonge Mexicaan met een razendsnelle marathon een verrassende overwinning pakte. Hij is voorlopig geschorst in afwachting van het verdere anti-doping proces. Rodriguez pakte in Texas een slot voor het WK Ironman, maar door zijn huidige schorsing mag hij sowieso niet deelnemen in Hawaii. Zijn slot wordt nu doorgegeven aan de Braziliaanse triatleet Andre Lopes, die elfde werd in Texas. Dat heeft Ironman verklaard in een reactie aan Triathlete Magazine.

Terwijl Rodriguez zelf beweert dat het een om besmette kip of eieren zou gaan en dat hij slechts minimale hoeveelheden in zijn lichaam had, mag hij tijdens zijn voorlopige schorsing geen wedstrijden doen. En dus heeft hij volgens Ironman geen startrecht meer in Kona. Andre Lopes was elfde in de Ironman Texas en was de eerste atleet die naast de kwalificatie greep in de slot allocation in Texas. Hij krijgt via de roll-down nu toch zijn slot. En dat is niet onbelangrijk voor de Ironman Frankfur, waar Lopes ook aan de start staat. In de Ironman Frankfurt staan namelijk de laatste zes slots voor Kona op het spel.

Aan de uitslag van Ironman Texas wordt voorlopig nog niets veranderd. Pas na een uitspraak in het proces tegen Rodriguez kan Ironman hem uit de uitslag schrappen. In dat geval wordt Patrick Lange als winnaar uitgeroepen, wat ook weer zijn gevolgen heeft voor het Ironman Pro Series klassement. Ironman beweerde wel dat Rodriguez nog geen prijzengeld heeft ontvangen. Ook de uitbetaling van zijn prijzengeld is uitgesteld tot na een definitieve uitspraak.