Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgische juniores door naar finales EK sprinttriatlon in Balikesir
Mit Wittemans komt als eerste uit het water in de halve finale van het EK sprinttriatlon in Balikesir (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Drie Belgische juniores door naar finales EK sprinttriatlon in Balikesir

De Belgische junior triatleten Mit Wittemans, Jens Smolders en Cis Huyghe hebben zich vrijdagochtend geplaatst voor de A-finales op zaterdag van het EK sprinttriatlon in het Turkse Balikesir. Hoewel de eerste halve finale al om 7u10 plaatselijke tijd van start ging, was de temperatuur al 32 graden. De watertemperatuur bedroeg 24 graden. De vier andere triatleten komen in de B-finale uit. De eerste 9 triatleten van elke reeks en de 3 snelste verliezende tijden gingen telkens door naar de A-finale.

Mit Wittemans naar A-finale

Mit Wittemans was de enige Belgische die zich bij de meisjes junioren voor de finale kon plaatsen met een achtste plaats in de tweede halve finale, waarin ze als eerste uit het water kwam na 270 meter zwemmen. Lotte Minnebo greep net naast de kwalificatie. Ze was mee met de grote groep in de 6,9 km fietsen maar in de 1,8 km lopen werd het een 11de plaats. Helaas waren de meisjes in de eerste halve finale sneller en dus mag Lotte naar de B-finale, samen met Eline Debecker die 13de werd in de derde halve finale.

Achteraf bleek Lotte een Covid-besmetting te hebben, waardoor ze toch last had. Daarom werd besloten om niet in de B-finale te starten. Ook Eline Debecker start niet in de B-finale.

Jens Smolders en Cis Huyghe gekwalificeerd

Bij de jongens pakte Jens Smolders na een sterk fiets- en loopnummer de 8ste plaats. Hij komt zaterdag in actie in de A-finale, samen met Cis Huyghe die zich netjes voorin het pak plaatste in de tweede halve finale. Cis liep naar de zevende plaats. Vijf seconden later kwam ook Runar De Meulenaere over de streep. Hij werd elfde, maar in de andere halve finale werd sneller gelfinisht en dus wordt het de B-finale voor Runar zaterdag. In de laatste halve finale werd Jasper Devos 12de. Ook hij gaat naar de B-finale.

Zaterdag finales

Zaterdag wordt om 10u10 plaatselijke tijd (bij ons is het dan 9u10) de finale van de meisjes junioren gehouden, om 10u45 volgen de jongens. Vrijdagnamiddag vanaf 14 u. plaatselijke tijd starten de halve finales bij de elites en de U23, die samen racen. Ook daar is het zaak voor Nele Dequae, Hasse Fleerackers, Raf De Dobbelaere, Wout Ghielens, Arnaud Mengal, Adrien Deharre en Erwin Vanderplancke om zich bij de top-9 te plaatsen of 1 van de drie snelste verliezende tijden te halen.

Uitslagen halve finales EK sprinttriatlon junioren Balikesir